Keresés EN

Ha látunk egy református templom előtt álló Kálvin-szobrot, jó helyen járunk. Az egyetemekkel (ELTE, Corvinus) tágabb értelemben körülölelt Kálvin tér egyik nyüzsgő csomópontja a városnak. A Kiskörút ezen szakaszán nemcsak a metrók és emberek találkoznak, hanem neves budapesti utcák is. Ilyen a Ráday utca a Michelin-csillagos Costesszel és az eklektikus stílusú Púder Bárszínház és Galériával, az Üllői út és a Kecskeméti utca, utóbbi az Egyetem térre vezet.
A környék éke a Magyar Nemzeti Múzeum, melynek kertjét gyakorta megszállják a PASTA.-os dobozokat szorongató palotanegyed-lakók. Hasonlóképp kedvelt a diákok számára már főhadiszállássá vált Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Hiszen ki ne szeretne egy neobarokk palotában tanulni, vagy egyszerűen csak olvasgatni? Kedvenc helyeinket pedig, ahol ehetünk és ihatunk itt gyűjtöttük össze.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A