Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

A Gundel az egyik leghíresebb magyar étterem, amiről nemcsak a 2021-es újranyitása tanúskodik, hanem hogy legalább minden második embernek van egy hozzá fűződő sztorija. Az elmúlt több mint 125 évben a Gundel híre az egész világot bejárta, ugyanis Gundel Károly, az egyik leghíresebb magyar vendéglátós nemcsak a New York-i világkiállításon mutatta meg, mit is tud a magyar konyha, de III. Viktor Emánuel olasz király is a legendás Gundel-fogásokat kóstolhatta 1937-ben. Így tehát a Gundel egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. A palacsintán kívül Gundel olyan legendás ételeket hagyott ránk, mint például a palóc leves, a bakonyi gombaragu, a fogasszelet Kárpáti módra, a tokaji libamáj, a desszertek közül pedig a somlói galuska vagy a Rákóczi-túrós, és a Nemzeti 11 is Gundel Károly öröksége előtt tisztelgő specialitásokat rejt. Ezenkívül a végtelen vendégszeretet, a királyi kiszolgálás, a szórakoztatás és a vidám hangulat, na meg a folytonos gasztronómiai megújulás a mai Gundelnek is alappillére maradt.

A cél az újranyitást követően az volt, hogy elmossa azt a képet az emberekben, hogy ide csak jeles események alkalmával szokás jönni: nyugodtan üljünk be a barátokkal kávézni, együnk egy kiadós ebédet egy sima hétköznapon, de a laptoppal dolgozók előtt is nyitva áll a Gundel kapuja. Aki pedig igazi eleganciára vágyik, az se fog hoppon maradni, ugyanis – mint régen – a hátsó szekcióban minden adott a luxuslakomához, rendezvényre pedig ott a Gundel felső bálterme és pazarul berendezett privát szobái. A hely hű maradt önmagához, és a megújult belső tér, a nosztalgikus fogásokat modern köntösbe csavaró étlap és a májusban megnyitott kert az aranykor hangulatát idézi. Mivel az Állatkert is közel van hozzá, ezért nem véletlen, hogy a századelő bohém Lizsé-hangulatának megteremtéséhez a kert három nagy részre oszlik: van a kávéházi rész, a szökőkút feletti rész az elegánsabb éttermi igényeket elégíti ki, a harmadik pedig az úgynevezett majomfogó a gyerekeket várja egy minividámparkkal. A gyerekeknek, sőt még a házi kedvenceknek is külön étlappal készül a Gundel, a legkisebbeket a kertben a századelőt idéző játékok várják. (x)

Tipp: A megújult Gundel a híres vendégeknek is emléket állít, ugyanis minden asztalt egy-egy művésznek, sztárnak, színésznek, politikusnak vagy Gundel-örökösnek dedikáltak, így helyet foglalhatunk Antonio Banderas, Latinovits Zoltán vagy Arnold Schwarzenegger asztalánál is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A