Keresés EN

A Városliget a világ egyik első nyilvános parkja, mely fő helyszíne volt az 1896-os millenniumi ünnepségeknek. Bár a legendákkal ellentétben nem Budapest legnagyobb parkja (a Népligeté a dobogó teteje), ám az biztos, hogy a legszerethetőbb, hála a család-, sport- és állatbarát jellegének.

Ha már állatbarátság: 2016 ősze óta egy madárbarát tanösvényt és mintakertet járhatunk be a Királydombnál, ahol időnként kiszúrhatjuk a Liget apró lakóit az odúk és etetők mellett. Saját kedvenceinkkel pedig egy több mint 5000 négyzetméteres kutyás élményparkban élvezhetjük a friss levegőt. A Széchenyi Fürdő reneszánsz színházra emlékeztető épülete termálvizes kikapcsolódást kínál, családi programként az Állatkertet vagy a Nagyjátszóteret érdemes célba venni. A Hősök terét körülölelő Szépművészeti Múzeum és Műcsarnok a művészet kedvelői számára tartogat vizuális élményeket, de a többszörös díjnyertes Magyar Zene Házába, illetve a Néprajzi Múzeumba is érdemes ellátogatni. A sportbarátokat pedig kültéri pályák és fitness eszközök várják.

Tipp: A Városliget minden évszakban jó választás. Nyáron csónakázhatunk a tavon, beülhetünk a Pántlikába, a Zöld Küllőbe, a Piknik Kertbe vagy a Léghajó kertbe is. Télen a műjégpályává alakított tavon korizni tudunk, aztán felmelegedhetünk a Városliget Caféban.

Aktuális infók: A Városliget átépítési munkálatai miatt néhány helyszín, például a Közlekedési Múzeum, illetve bizonyos kisebb területek ideiglenesen zárva tarthatnak.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A