A Városliget a világ egyik első nyilvános parkja, mely fő helyszíne volt az 1896-os millenniumi ünnepségeknek. Bár a legendákkal ellentétben nem Budapest legnagyobb parkja (a Népligeté a dobogó teteje), ám az biztos, hogy a legszerethetőbb, hála a család-, sport- és állatbarát jellegének.

Ha már állatbarátság: 2016 ősze óta egy madárbarát tanösvényt és mintakertet járhatunk be a Királydombnál, ahol időnként kiszúrhatjuk a Liget apró lakóit az odúk és etetők mellett. Saját kedvenceinkkel pedig egy több mint 5000 négyzetméteres kutyás élményparkban élvezhetjük a friss levegőt. A Széchenyi Fürdő reneszánsz színházra emlékeztető épülete termálvizes kikapcsolódást kínál, családi programként az Állatkertet vagy a Nagyjátszóteret érdemes célba venni. A Hősök terét körülölelő Szépművészeti Múzeum és Műcsarnok a művészet kedvelői számára tartogat vizuális élményeket, de a többszörös díjnyertes Magyar Zene Házába, illetve a Néprajzi Múzeumba is érdemes ellátogatni. A sportbarátokat pedig kültéri pályák és fitness eszközök várják.

Tipp: A Városliget minden évszakban jó választás. Nyáron csónakázhatunk a tavon, beülhetünk a Pántlikába, a Zöld Küllőbe, a Piknik Kertbe vagy a Léghajó kertbe is. Télen a műjégpályává alakított tavon korizni tudunk, aztán felmelegedhetünk a Városliget Caféban.

Aktuális infók: A Városliget átépítési munkálatai miatt néhány helyszín, például a Közlekedési Múzeum, illetve bizonyos kisebb területek ideiglenesen zárva tarthatnak.

Programok itt

Szabadidő

A jógamatracot SUP-ra cserélhetjük a Városligetben

2024. június 19., szerda 18:30

Testi, lelki feltöltődésre számíthatunk júniusban minden szerdán a Városligetben, ahol Linda (Emocean Yoga) óráihoz tudunk csatlakozni.

Címkék