Keresés EN

A Forni di Napoli azért érkezett a Szent István körútra, hogy elhozza a valódi olasz pizzaélményt a város ezen részére is, hiszen a környékre inkább a trattoriák jellemzők, mint a kifejezetten nápolyi pizzákra szakosodott helyek. A pizzakreációk a Forni di Napoliban egy gigantikus vegyes tüzelésű Morello Forni kemencében hólyagosodnak Damu László pizzamester felügyelete alatt. A sokat látott pizzamester és tanítványai megállás nélkül készítik a finomságokat, melyek az eredetvédett olasz alapanyagok jóvoltából válnak autentikussá. Nagyon levegős tésztára számítsunk, ami nem felhősen pufi, hanem szimplán könnyed. A feltétekkel pedig nem viccelnek: a kötelező San Marzano paradicsomra vagy a ricotta-/pestoalapra kiváló mozzarella, pármai sonka, prosciutto cotto, pecorino és egyéb izgalmas feltétek kerülnek. Desszertfronton érdemes kipróbálni a nutellás vagy a pisztáciás calzonét, de ha mégis inkább a klasszikus olasz desszerteknél maradnánkakkor a tiramisù, a cannolo vagy a panna cotta közül is választhatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A