A specialty kávézók előretörése miatt azt hihetnénk, hogy manapság már Budapest bármelyik pontján ihatunk egy minőségi feketét. Az Andrássy út, főleg annak a Hősök teréhez közelebb eső része mégis kivételnek számított – egészen 2018 nyaráig. Ekkor nyílt meg ugyanis a 66. szám alatt a magát bisztróként és specialty kávézóként definiáló Flow, amely mindkét kategóriában kiemelkedőt nyújt.

Kizárólag olyan pörkölők kávéját választják, akik a pörkölés során nem rejtik el a kávé gyümölcsös jellegét, és igyekeznek mindig tartani egy prémium opciót is, például Panama Geisha-t. Az ételekért az Arany Kaviárban is megfordult séf, Lipták György felel: minden fogás állati eredetű összetevők nélkül készül, mégis teljes értékű és ízgazdag lesz, ami elénk kerül. Legalábbis a  a vöröslencséből, zellerből és sárgarépából készülő bolognai spagetti és a pirított laska gombás gyros tál hamar a kedvencünk lett.

A Flow-ban azonban nem csak a kiváló minőségű kávék kóstolására van lehetőségünk, hanem a kávé elkészítéséről, illetve a tudatos kóstolsáról nemzetközileg akkreditált oktatóktól is tanulhatunk.

Hasonló tartalmak

Admin mode