Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Kelenföld egyik legnyugisabb, lakótelepekkel és kertes házakkal tarkított részén van egy étterem, amely 16 éve töretlen minőségű, házias, magyaros konyhával várja a vendégeit. Erzsi Mama Konyhája nem reklámozza magát, mégis mindig sokan jönnek hozzá. Kevés olyan hely van Budapesten, mely generációról generációra, vagy éppen rokonról rokonra jár. Az Erzsi Mama azonban pont ilyen: Jeges Csaba és felesége, Szolga Csilla 16 éve vették át a kertes ház alagsorában található kis éttermet Csaba unokatestvérétől, aki pár évvel korábban a nagymamájukról nevezte el a helyet. Először menüztetéssel kezdtek, majd szépen, organikusan, szájról szájra terjedt a hírük, míg mára már a város, sőt az ország különböző pontjáról is meglátogatják az éttermet. Az egykori nagymama egyébként nemcsak a névben van jelen, hanem több étel is van az étlapon, ami az ő receptjei alapján készül, de a dekorációban is mindenhonnan visszaköszön. A családias hangulatot az is erősíti, hogy a felszolgálást évek óta családi barátok gyerekei csinálják a tanulmányaik mellett. A tapasztalatok alapján az Erzsi Mama vendégei ragaszkodnak az à la carte fogásokhoz, és nem akarják, hogy újhullámosítsák az ételeket, így a kreativitást és az újításokat főleg a napi menüben élik ki, ott megjelenik egy-egy nemzetközibb fogás. A konyha abszolút a hagyományos vonalat képviseli: a levesek között van például babgulyás, illetve húsleves fazékban és májgombóccal, a főételek között sztrapacska és húsos fogások a néhány klasszikus vegetáriánus fogás mellett, a desszertek közül pedig kihagyhatatlan a mákkrémes palacsinta, amit a forró szilvalekvár tökéletesít. Ha egy nosztalgikus, házias fogással szeretnénk megtelíteni a hasunkat otthonos hangulatban, vagy egy külföldi barátnak mutatnánk meg, hogy mik a legjellemzőbb hazai ízek, akkor itt a helyünk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

Neked ajánlott

A