Keresés EN

Adorján Krisztián és párja, valamint Fabio Marconi chef elhozták nekünk az autentikus szicíliai fagylaltokat és granitákat az óbudai Kolosy térre. A granita se nem fagylalt, se nem sörbet, se nem jégkása, hanem egy kicsit mindegyik. Egy vizes alapú, fagyasztott, majd kristályosra, kásásra tört jeges desszert, amelyből többféle ízesítést is kipróbálhatunk, ráadásul a kávés ízek kivételével valamennyi tejmentes. A gyümölcsös fagylaltok is természetesen tej nélkül, valódi gyümölcsökből készülnek, de a piemonti mogyorót vagy a szicíliai pisztáciát mindenképp érdemes megkóstolni. A fagyikat nem gombócra, hanem az igazi olasz fagyizókra jellemzően kenésre mérik. A Kolosy téri gasztró helyek (wok bárok, street food éttermek, teraszok és bisztrók) mellé nagyon hiányzott már egy falat Szicília!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A