Keresés EN

Római kori emlékekért nem kell feltétlenül az Appennini-félszigetre utazni, elég elhévezni Óbudára. Itt egy külön városrész emlékezik meg azokról az időkről, amikor még római katonák és polgárok lakták a területet (i.sz. 1. században járunk), olyan és annyi nyomot hagyva maguk után, amik egy egész múzeumot megtöltenek. Ezeket az ókori leleteket a II. világháború utáni helyreállítási munkák során kezdték el felfedezni, és azóta már Magyarország Pompeii-eként is hivatkoznak a területre. Ha átsétálunk a Flórián téri aluljárón, már látjuk is a romokat, de a felszínen, a múzeum körül is felfedezhetjük az ókori piacot, a Mithrász-szentélyt, a nagy közfürdőt és a fórumot.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A