Keresés EN

Mi magyarok szeretjül az egyszerű, de nagyszerű koncepciót, akkor is, ha étteremről van szó- Az ADAM Bistro pedig pont ezen a vonalon mozog: klasszikus magyar fogásokat kínál egyszerűen, de hiba nélkül elkészítve. A Sociétéből és a Terrából ismert Haraszti Zsolt és csapata van a hely mögött, akik között Alma, Zsolt felesége is megtalálható, így a helyen nem véletlenül érezhető, hogy szívvel-lélekkel csinálják. A visszafogott, elegáns, megnyugtató belső tér otthonos hangulatot sejtet már a belépéskor, és ami a legjobb, hogy az ételek sincsenek túlgondolva, sem kifordítva, a lényeg a minőségi alapanyagokon és a megfelelő szaktudású elkészítésen van. Az étlapon van marhatatárpatétojásos galuska, és természetesen gulyásleves is. A menüben tényleg megvan minden olyan fogás, ami a magyaroknak otthonosságot, a turistáknak pedig magyar konyhát jelent. Kezdhetünk itt egy nagyon ízletes házi pogácsával (sajtos és káposztás), folytathatjuk a sort egy erős ízű, karakteres, klasszikus gulyáslevessel, utána pedig ha rákívánunk egy lángosra, akkor vége is az ebédnek, bár itt a tésztája kisebb, mint a büfékben megszokott darab, a vastagsága és a feltét dupla. Ha könnyedebb ételre vágyunk, akkor a fogas lesz a befutó. Desszertnek vétek lenne kihagyni a császármorzsát, amennyiben a tökéletes házias élményért érkeztünk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A