Október 16-ig közlekedik a 8E jelzésű járat vonalán a Mercedes-Benz eCitaro fuel cell csuklós busza. A hidrogénmeghajtással kombinált elektromos busz csendesen siklik, mint egy elektromos jármű, viszont jóval ritkábban kell és gyorsabban lehet tölteni.

Egyhetes tesztelésre érkezett a Mercedes-Benz eCitaro fuel cell csuklós busza a BKV-hoz. A jármű a 8E járat vonalán, Kelenföld és Újpalota között közlekedik.

Mivel nem a BKV partnereinek tulajdona, nem lehet pénzt kérni az utasoktól sem a használatáért, így ingyenesen utazhatunk rajta, a BudapestGO-ban és az információs táblákon a e8E jelzés alatt találjuk meg a menetrendjét. Reggel negyed 7 és este 11 között közlekedik, 13 és 15 óra között viszont nem jár. Ha van lehetőségünk kipróbálni, akkor az utazással kapcsolatos tapasztalatainkat a bkv@bkv.hu címen oszthatjuk meg, írja a BKV közleménye

A hidrogénmeghajtással kombinált elektromos busz olyan halk és tiszta, mint egy elektromos jármű, viszont ritkábban kell és gyorsabban lehet tölteni. A fővárosi tesztidőszakot követően egy hónapig más magyar városokban is bemutatkozik majd a jármű.

(Borítókép: BKV - Budapesti Közlekedési Zrt.)

Címkék