Két alkalommal élő zene, hideg sörök, finom falatok és hamisítatlan Oktoberfest-hangulat vár bennünket a budai Várban található Spíler Biergartenben egész hónapban. A korsók megtelnek a legjobb csapolt sörökkel, a kolbász és csülök mellé pedig perecet is ropogtathatunk.

Októberben nem kell Németországig utaznunk, hogy mi is átélhessük a sörfesztiválok különleges hangulatát, hiszen a budai Várban, a Dísz téren található Spíler Biergarten elhozza Budapestre nemcsak a legjobb bajor ízeket, söröket és likőröket, hanem több alkalommal élő zene is megidézi az ottani életérzést.

A sörfesztiválokat megidéző ételkínálat

A Biergarten állandó kínálatában szerepel például a bajor kolbász és a perec, de most októberben extra ajánlatokkal is készülnek. Megkóstolhatjuk például a Bratwurst dogot mézes mustárral, savanyú káposztával és ropogós baconnel, vagy a Käsespätzlét sajtmártással, füstölt szalonnával és ropogós hagymával. 

Sokak kedvence a Leberkäse, amely egy sertés- és marhahúsfasírt, mellőle pedig nem hiányozhat a mustár és a házi savanyúság, illetve a híres ropogós burgonyachips sem. A burgonyát kérhetjük sült malaccsülökkel is. Ha pedig a vaníliaszószos almás rétesünket megfeleznénk valakivel, akkor kétszemélyes adagot rendeljünk. Ha mégis a nemzetközi fogások közül választanánk, akkor természetesen burgereket vagy pizzát is mindig találunk az étlapon, illetve saláták, mártogatós tálak és babgulyás is kapható.

Sör-, likőr- és pálinkakóstolók

Ebben az időszakban a Biergartenben többféle opciót is kínálnak arra az esetre, ha egyszerre többféle kézműves sört vagy likőrt szeretnénk megkóstolni. A 4 és 6 pohár sörkínálatában szerepel például Spíler Világos, Spíler Oktoberfest, Spíler Meggy, Spíler Búza, Spíler Radler, Pécsi Pils és Pécsi Barna is. Az Oktoberfest sörüket pedig kérhetjük akár zsiráfban, vagyis 3,5 literes verzióban, hogy többen is megoszthassuk. Likőrökből és pálinkákból is elérhető 3- és 5-féle lehetőséget kínáló ajánlat, amely között találunk Jägermeistert, Berliner Luftot, Unicumot, Tubi 60-at, Gyulai és Rézangyal pálinkákat is különböző ízekben.

Bajor ízek mellé élő zene

Október 4-én, pénteken és 18-án, szintén pénteken a Szomori Fiúk érkeznek a Biergartenbe 18 és 22 óra között, hogy az ízek mellé autentikus zene is társuljon. Barátok, hideg sörök, finom ételek, nem is kell más ahhoz, hogy igazán jól teljenek az októberi esték. Reméljük, hogy a vénasszonyok nyara még sokáig kitart, és akár a teraszon ücsörögve is elfogyaszthatjuk a különlegességeket.

Utána pedig képzeletbeli barátunk, Spíler Béla, a Zsidai Csoport által kitalált, világjáró karakterének társaságában végigsétálhatunk a macskaköves utcákon a dunai panoráma, a Tóth Árpád sétány vagy éppen a Tabán irányába.

Mindenképp érdemes előzetesen asztalt foglalni az októberi estékre is a +36-1-800-9215 számon vagy a hello@spilerbiergarten.hu címen.

(Borítókép: Major Kata – We Love Budapest)

Gasztró Szponzorált

Spíler Biergarten

A budai Várban találkozik München New Yorkkal, ami azt jelenti, hogy a Spíler Biergartenben összpontosul minden, amit a legtöbben szeretünk: széles kézművessör-kínálat, street food kedvencek és sörkerti klasszikusok.

Címkék