Aki a kezdetek óta követi a belvárosi KIOSK-ot, az tudja, hogy nemcsak a remek bisztrókonyha és az izgalmas programok, hanem a hátrányos helyzetűek támogatása is a szívügyük.

A Március 15. téren lévő KIOSK azon éttermek közé tartozik, melyek nyitásuk óta az érdeklődés középpontjában vannak. Nemcsak remek bisztrókonyhájuk van, mára ikonikusnak számító fogásokkal, de mindig van valamilyen naprakész tematikájuk is, legyen szó meccsnézésről a teraszon, vasárnapi családi délelőttről, ahol az anyukák is pihenhetnek, de rendeztek már vacsorát hófehérben is. Aki követi őket, azt is tudja, hogy a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert szívesen vesz részt társadalmilag fontos ügyekben, és áll a rászorulók mellé

Cseh Balázzsal, az Élelmiszerbank elnökével évek óta beszélgetnek valamilyen együttműködésről, a Nébih szabályozása azonban nem volt egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy milyen módon lehet élelmiszer-adomány formájában felajánlani a nap végén megmaradt, de hibátlan ételeket.

A Nébih azonban idén kiadott egy útmutatót a szabályzat értelmezéséhez, így a projekt zöld utat kapott. Az ötlettel most a Wolt kereste fel a KIOSK-ot, az étterem pedig örömmel vágott bele a tesztüzemmódba. 

Jelenleg főleg a megmaradt napi menüket tudják felajánlani a rászorulóknak. Mikor délután már látszik, hogy nagyjából hány adag fog maradni, felhívják az Élelmiszerbankot, akik a szám függvényében értesítik a Woltot, hogy biciklis vagy autós futárt küldjenek-e az adagokért, illetve eligazítják a házhoz szállító céget, hogy ki kapja az adományt. Az együttműködés júliusban indult, remélhetőleg hamarosan további vendéglátóhelyek is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

(Borítókép: Csudai Sándor – We Love Budapest)

Címkék