A Bartók-negyedben indul új tervezőivásár-sorozat ősszel, ahol a helyi tervezők és márkák mellett induló vállalkozásokkal is találkozhatunk. A Budarón a Zsiráf Tranzit, a Hadik és a Szatyor, valamint a hamarosan nyíló Művház tereiben vehetünk részt.

Szeptemberben Budaro néven indul új tervezőivásár-sorozat a Bartók-negyedben, amin három alkalommal, három helyszínen vehettek részt. Az eseményeket a Zsiráf Tranzitban, a Hadik Kávéház + Szatyor Bár és Galéria tereiben, valamint a hamarosan nyíló Művházban (korábban Zipernowsky Stúdió) rendezik meg.

A vásársorozat különlegessége, hogy csak helyi vagy a XI. kerülethez kötődő alkotók, tervezők és márkák vesznek részt rajta, de mellettük olyan árusítókkal is találkozhattok, akik még a pályájuk elején járó fiatalok vagy induló vállalkozások.

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a hazai dizájntermékeket árusító vásárok, de ezek közül egyik sem volt kifejezetten lokális. A Budaro szervezői – a Balka kulturális menedzsmenttel foglalkozó kollektíva – ezen szeretnének változtatni, így az őszi tervezőivásár-sorozat a Bartók-negyed saját programja lesz. A vásár a kerületben található kulturális és vendéglátóhelyeken valósul meg, azzal a céllal, hogy a negyedben egy olyan dizájnösszefogás alakuljon ki, amely nemcsak helyi szinten, de egész Budapesten egyedinek számít.

A Budarón olyan tervezőkkel találkozhattok, akik vagy a XI. kerületben élnek és alkotnak, vagy oda járnak időt tölteni és ihletet meríteni, rendszeresen megfordulnak a kerület vendéglátóhelyein, a Duna-parton, és ismerik a környék eldugott helyeit is. 

A részt vevő tervezők széles alkotói területet fednek le, így kedvetekre válogathattok majd a lakberendezési tárgyaktól kezdve a különböző technikával készült nyomatokon át a textiltermékekig, de lesznek kerámiák, ékszerek és könyvek is. Így ezeken az őszi vásárokon ott lesz többek között a Budachrome, a DäN Leather Goods, a de!ceramics, Fru Farkas, a Fruzsi Fekete Jewelry, a Gödöllői Iparművészeti Műhely, a Kamay Ko, Kedves László Könyvműhelye, a LUNAR Budapest, Malinovka, OHO Ceramics vagy a the Mama Kin.

(Borítókép: Zsiráf Tranzit)

Címkék