A bulinegyed egyik ikonikus helye a Klauzál utcai Extra. A bérházból kialakított bár pezsgő, egyszerre romkocsmás és nagyvárosi fényeket megidéző hangulatát eddig csak este élvezhettük, most azonban brunchmenüvel, daytime DJ-vel újítanak. Kisebb és nagyobb társaságok is foglalhatnak náluk helyet egy kis reggeli kikapcsolódásra, a legkisebbeket pedig gyereksarok várja.

Az EXTRA Budapest brunch bar club közel 10 éve nyitotta meg a kapuit a pezsgő Klauzál utcában, a bulinegyed szívében. Azóta az alapítók, Daru Viktória és Dobos Zsolt folyamatosan azon dolgoznak, hogy a hely úgy fejlődjön, hogy közben önazonos is maradjon. A jó bulikat, a finom falatokat, a minőségi lazulást és a vagány felszolgálókat az elmúlt évek alatt megszerettük, idén viszont igazi romkocsma 2.0-koncepcióval újítanak, ezután brunchkínálat is várja a vendégeket, hétvégente pedig daytime DJ is szolgálja a lazulást. A legkisebbek eközben külön gyereksarokban foglalhatják el magukat, ahol többféle játék köti le őket, hamarosan pedig külön reggelivel is kedveskednek a kicsiknek. 

Reggel 8.30-tól tehát a színes, laktató és nagyon finom brunchoké a főszerep. Ezek között olyan klasszikusokat találunk, mint az Eggs Benedict (4890 Ft), az avokádótoast (4390 Ft) vagy egy könnyed saksuka (4190 Ft), az édesszájúakat pedig mennyei French toast (3490 Ft) és granola (2890 Ft) is várja. De vannak szezonális finomságok is, szeptembertől pedig egy kis magyaros csavarral is készülnek az éhes vendégeknek. A reggeli fogásokat pedig kávék, a limonádék és a frissen facsart narancslé mellett egy kis pezsgővel, koktéllal is kísérhetjük. 

Mi az Eggs Royale-t (4890 Ft) próbáltuk, ami már a szemünknek is kellemes látvány volt. Az ízében sem kellett csalódnunk, a méretes adag biztosította a délig tartó energiát. A közeli Aránból érkezett a vajas ízű, ropogós toast, amit jól kiegészített a meggyben marinált lazac. A hollandi mártás lágy habként kísérte a fogást, amihez a buggyantott tojás egy kis pluszkrémességet, a mogyoró pedig ropogást adott.

Az Extrában a romkocsmás élmény dizájnérzékenységgel, laza hangulattal párosul. A menő belsőépítészeti koncepció nem véletlen, az egyik alapító, Viki ugyanis szakmabeli, az ő ötletei, egyénisége öltenek formát a helyen. A tér hangulatát meghatározzák a fényes, belógó betűk és a vicces poszterek, a teraszon pedig esernyőerdő biztosítja, hogy a nyári reggeleken is árnyékban hűsölhessünk. 

Nem kis feladat az egykori lakóházból átalakított, 1200 négyzetméteres, több – céges eseményekre és baráti találkozókra is használható – különteremmel is rendelkező helyszínt megtölteni tartalommal, az Extrában azonban állják a sarat. Az élet most már nemcsak esténként, hanem reggelenként is dübörög náluk. 

Éjszakai élet

EXTRA

Nem messze a Blaha Lujza tértől, a Klauzál utcában található az EXTRA, Budapest egy igényes, VII. kerületi szórakozóhelye.

(Borítókép: Extra Budapest)

Címkék