Jó, biztos van, ami überelné, de nagyon örültünk neki, hogy a KIOSK visszatette az étlapra a város egyik legjobb tojásos nokedlijét – sok más korábbi közönségkedvenccel együtt. Sőt, az alapanyagok egy részét mostantól saját termelésből szerzik be!

A KIOSK 2014-es nyitásakor azonnal lett pár közönségkedvenc fogásuk. Az akkor még sokkal szűkebb budapesti gasztronómiai kínálatban instant szerelem lett a vendégek részéről a mini burgertrió – marhahúsos, mangalicás, kacsamájas – és a mákos guba is.

Az újragondolás hajnalán hatalmasat szólt a forró, krémes sült gubát a hideg mákfagyitól egy vékony tésztaréteggel elválasztó desszert, a fénye pedig akkor sem fakult az évek alatt, amikor egyre több igényes étterem étlapjára kerültek fel a klasszikus magyar kedvencek XXI. századi változatai.

Sok más mellett visszajött a csirkepaprikás, a brassói, a bécsi szelet és az ország egyik legjobb tojásos nokedlije, a Babelből kölcsönzött szarvasgombás verzió is a hagyományos fejessaláta-kísérővel.

További újdonság, hogy pár hónapja a konyhai alapanyagok egy része, főleg szezonális zöldségek és gyümölcsök a KIOSK saját farmjáról érkeznek – a szintén közönségkedvencnek számító superfoodsaláta alkotóelemeinek nagy része is innen származik. A farmmal egyébként további terveik is vannak, de erről, ha minden jól megy, ősszel mesélünk bővebben. Az állandóság sokszor nagyon jó, különösen akkor, ha olyan kipróbált, jól bevált ételekről van szó, mint a KIOSK étlapjára most visszatért klasszikusok.

(Borítókép: KIOSK)

Címkék