Június 13-tól augusztus 27-ig, hetente két alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A több alkalommal is részt vevő gyerekek Liget Jogsit is szerezhetnek.

Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében létrejött nyári programsorozaton összesen 1400 gyereket várnak az ország minden tájáról. Az óvodások és az általános iskolások játékos, közlekedési tematikájú foglalkozásokon keresztül tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait. 2024. szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ- és az egészségügyi oktatás, így a városligeti KRESZ suliban nemcsak a kicsiket, hanem az általános iskolásokat és a középiskolásokat is várják a nyári szünetben.

A szakemberek játékos foglalkozásokkal várják a gyerekeket, és a közlekedési alapismeretektől a biztonságos kerékpározás alapjaiig mindent megtanítanak nekik, az óvodáskortól középiskoláskorig. Az alkalmakon nemcsak kiterjedt elméleti ismereteket kapnak a résztvevők, hanem a leggyakoribb közlekedési szituációkat szakemberek iránymutatása mellett be is gyakorolják. Mindezeken túl a kicsik azt is megtanulhatják, hogy hogyan tudják kerékpárjukat rendszeres karbantartással biztonságos állapotban tartani. A KRESZ suliban pecsétgyűjtő füzetet kapnak a részt vevő gyerekek, akik a harmadik alkalmat követően Liget jogsit is szerezhetnek. A foglalkozásokon való részvétel Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusainak a vezetésével 3 tematikus workshop is lesz kéthetenként kedden a városligeti KRESZ parkban, június 13-tól augusztus 27-ig. A park nemrég újult meg, és az ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött így létre.

(Borítókép: Városliget Zrt.)

Címkék