Decemberben a Pikszis mellett nyílt meg a Crazee Vintage Store, ahol minőségi, nagyon jó szemmel válogatott, preloved darabokat szerezhetünk be, amelyek segítségével kifejezhetjük egyéniségünket.

Néhány hónapja már beszámoltunk a Rózsa utcában nyílt Pikszis Kultúrpontról, nagyon bírtuk, ahogy a minimalista fehér tér fokozatosan megtelt színekkel, zenével, képzőművészettel, jó kávéval. Már akkor lehetett tudni, hogy a felőlük is megközelíthető, hangulatában is hozzájuk kapcsolódó szomszédos üzlethelyiségben vintage ruhabolt nyílik. Most be is néztünk a december óta működő Crazeebe, ami végül jóval több lett, mint egy hely, ahol jó minőségű, kézzel válogatott ruhákat vásárolhatunk magunknak. 

Az üzlet alapítói, Jordán és Lamin elsősorban Olaszországból szereznek be minőségi vintage ruhákat. A fiúk elég jó kis tudásra tettek szert a témában, így nemcsak olyan nagyobb márkákat találunk meg náluk, mint, mondjuk, a Levi’s, a Burberry vagy a Carhartt, hanem kevésbé ismert, de ugyanolyan minőségi darabokat is. Előny, hogy kifejezetten sok férfi- és uniszex ruhát vásárolhatunk itt, szép számmal akadnak közöttük olyan, jó minőségű alapdarabok is, amiket bármikor felvehetünk. 

Az öltözködés önkifejezés, ha elfogadjuk saját egyéniségünket, és annak megfelelő ruhákat hordunk, önazonos lesz a megjelenésünk, könnyebben megtaláljuk azt a közösséget is, ahol jól érezzük magunkat. Mindannyian mások vagyunk, és ez egyáltalán nem baj, sőt, a saját életünket is megkönnyítjük azzal, ha megmutatjuk a valódi egyéniségünket. Nem utolsósorban pedig ha így teszünk, nem fogunk úgy festeni, mint egy próbababa, amire divatos holmikat aggattak. 

A Crazeenél abban is segítenek, hogy ennek szellemében könnyebben megtaláljuk és kialakítsuk a saját stílusunkat. Bár az üzlet csak néhány hónapja létezik, máris elég jó kis közösség kezdett kialakulni körülötte olyanokból, akik szintén önkifejezésnek tekintik a divatot, a stílust, és szívesen segítenek másoknak is abban, hogy megtalálják, mi áll jól, és mi az, ami nem. A cél a közösségépítés, az érdeklődők minél szélesebb köréhez szeretnének eljutni, ennek szellemében alakult meg kreatív divatközösségük, az UNCOUTHservice is, ami szintén az önazonos lookokat állítja középpontba. 

A crazeesekkel így nemcsak a bolt falai között találkozhatunk, hanem egyre több külső helyszínen is. Nemrégiben egy barbereseménynél segítettek az öltözékek kiválasztásában, hétvégén pedig az Impact Hubban kilós vintage ruhavásár során frissítik az árukészletet. Érdemes lesz tehát oda is ellátogatni, nem csak a Pikszis mellett lévő boltba.

ELÉRHETŐSÉGEK

Crazee Vintage Store

Címkék