Itt a tavasz (vagy már majdnem a nyár?), úgyhogy töltsünk minél több időt a szabadban! Erre az április 11. és 15. közötti események, mint például a Tavaszi Etyeki Piknik kiváló, vagy ha inkább vadásznátok valamit az otthonotokba, akkor a ReMarket Közösségi Bolhapiac a ti helyetek. Azért pörgés lesz a négy fal között is, például Beton.Hofitól és a Citromale Gangtől egy zenei mérkőzésre számíthatunk szombaton az MVM Dome-ban. Ha valamiről, akkor erről biztosan nem érdemes lemaradni!

Április 11., csütörtök

Kopott Macska-megnyitó

2015 óta működik a Kopott Macska webshop, ami április 11-én egy budapesti helyszínre, a Haller utca 15. szám alá költözik. Ezen a hétvégén egy nagy megnyitó keretén belül nézelődhetünk a jópofa vintage lakberendezési termékek, dísztárgyak között, a szervezők pedig ajándékkal is várnak.

További infók

Somorjai Réka: BOJZ

A SzínMűHely Produkció és a Szkéné Színház ősbemutatója, a BOJZ gyerekek története, akik alkalmazkodnak, túlélnek, és a legfontosabb: mindig boldogok akarnak lenni. Ez utóbbihoz nem is kell különösebb erőfeszítést tenniük. A legnehezebb körülmények közül érkező gyerekek is végső soron ösztönösen boldogok akarnak lenni. Somorjai Réka úgy beszél olyan fontos témákról, mint a gyermekelhanyagolás, bántalmazás, hogy közben nem volt célja traumatörténetet írni. Dohy Balázs rendezését először április 11-én láthatjuk a Szkénében.

További infók

Budapest Ritmo 2024

Április második hétvégéjén ismét itt a lehetőség, hogy találkozzunk új és ismerős zenékkel a világ minden tájáról. A főváros legnagyobb világzenei fesztiválja, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo olyan előadókkal várja a közönséget, mint a legendás Salif Keita, Gérald Toto, Gaye Su Akyol vagy az egyre népszerűbb hazai Duckshell. A Hangvető fesztiválját a korábbi évekhez hasonlóan idén is konferencia és filmprogram egészíti ki, míg az első, ingyenes showcase-napon az új tehetségeké a színpad.

További infók

Április 12., péntek

Botanique Showroom 2024

Április 12. és 13. között második alkalommal rendezik meg a Botanique Showroomot, amely a Kollab nappaliját egy igazi városi dzsungellé és partihelyszínné változtatja.

A Pilea Projekt az otthonok fejlesztése és az újrahasznosítás jegyében főként szobanövényekkel és növénytartáshoz szükséges eszközökkel érkezik, de kínálatukban modern megközelítéssel válogatott régi tárgyakat és lakáskiegészítőket is találunk majd. A növények mellett az Edith lemezlovas-kollektívája jóvoltából Cyborg, Templar, Dj Suefo, Infragandhi és más meglepetés-DJ-k is ott töltik a hétvégét, a Nor/ma Budapest pedig a gasztroélményekről gondoskodik a programra összeállított fogásokkal.

További infók

Pop-up design vásár a Moaiban

A növények szeretetét emelhetjük új szintre április 12-én a Moai Jungle és a VAN Design Clothing közös eseményén. Ezen a pop-up design vásáron a két márka közös kooperációjának eredményét, a Wear the Jungle kollekció darabjait nézhetjük és vásárolhatjuk meg, egyedi, kézzel készült ruhákat, amelyeket egzotikus levelek lenyomatai tarkítanak.

További infók

Túlélési stratégiák II: Kriptozoológia

A Túlélési stratégiák idei, második kiadásában a résztvevők a mostani világunkon túlmutató gondolatkísérletekben és közös alkotásban vehetnek részt kortárs képzőművészekkel. A szemináriumsorozatra február és április között havi rendszerességgel kerül sor: péntek este egy előadás vezeti be a résztvevőket a művészek munkásságába, szombaton pedig egész napos workshophoz lehet csatlakozni.

A harmadik, április 12-ei eseményen Kazsimér Soma és K. Takács Márton fog bevezetni a kriptozoológia világába: Hol a határ a valóság és a képzelet között? Miért jó, ha vannak lényeink? Mit tudnak rólunk és jelenünkről mondani a magyar folklór hiedelemlényei? Mi történik, ha bestiák szállják meg a sajtót? Ilyen kérdéseket tárgyalhatunk át ezen a rémlénykongresszuson.

További infók

Április 13., szombat

Gyermekvasút napja 2024

Április 13-án kisvasúti nappal ünnepli születésnapját a budapesti Gyermekvasút, ennek örömére a hűvösvölgyi járműtelepen színes programokkal várnak minket.

A nyílt napra ellátogató gyerekek nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban, a szalonkocsiban valódi vasutas-felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisvasúti mozdonyok és kocsik lakóhelyéül szolgáló vontatási telepen járműbemutatók is lesznek: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt.

További infók

Tavaszi Etyeki Piknik 2024

Kiváló etyeki és vendégborászok, helyi kertek kincsei, házias ételek, kulturális programok, kézművesvásár – a Tavaszi Etyeki Piknik idén április 13. és 14. között várja a Gasztrosétányon a tavasz ízeire éhes vendégeket. A Rókusfalvy Birtokon élő zene, pincetúra is a programpontok között szerepel, a Stelázsi – Kultúrspriccben az epres ételek körül forog a menüsor, a Gombai Pezsgőpincében pedig a pezsgő mellett a brandy lesz a középpontban.

További infók

Osztriga, pezsgő, boogie a Síház Teraszon

Április 13-án egy nappali murira invitálnak minket a Normafa Síház Teraszon, ahol az osztriga és pezsgő ikonikus párosán felül DJ Candyman és Bohumil fokozza majd a hangulatot.

További infók

Tavaszi zsongás a Várkert Bazárban

Egész napos tavaszköszöntő családi rendezvénnyel várnak minket április 13-án a Várkert Bazárban. A szervezők és meghívottak zenével, bábszínházzal, kézműves-foglalkozásokkal, interaktív játékokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További infók

Beton.Hofi x MVM Dome – 0:0

Április 13-án zenei mérkőzésre számíthatunk az MVM Dome-ban, nem is akármilyen vendéggel. A Magyarország–Magyarország 0:0 című koncerten Beton.Hofi és a Citromale Gang adják elő dalaikat, és bár az eredmény már borítékolható, meglepetésekre mindig számíthatunk.

További infók

Április 14., vasárnap

Hírességek otthonai és sorsai

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai és az Egy város újabb titkai című nagy sikerű könyvek szerzője folytatja szórakoztatóan könnyed várostörténeti előadás-sorozatát. Az áprilisi előadáson a hírességekről lesz szó, akik ugyanazon utcákon, épületeken osztoznak, amelyeken a Budapesti Történeti Múzeum is. Megismerhetjük Karády Katalin belvárosi lakását, ahol élete legnehezebb korszakát töltötte, Antal Imre otthonát, Jókai Mór két házasságának két helyszínét, a butikot, ahonnan Gábor Zsazsa útja elindult a Ferenciek teréről Hollywoodba, valamint a Bajor Gizi-villa sötét titkát! A történeti kalandozáson bebarangoljuk a várost, megismerkedünk a hírességek sokszor drámai sorsával – és egy kicsit a korszakkal is, amelyben éltek.

További infók

ReMarket közösségi bolhapiac

Áprilisban is piacozhatunk, árulhatunk és nézelődhetünk az Industrial lamp – Vintage Garázsvásárok jól bevált garázsvásárhelyszínén, a Budafoki úton. A szervezők célja a szórakozás mellett az újrahasznosítás, újragondolás erősítése, hogy minél kevesebb új tárgyat vásároljunk a lakberendezési és ház körüli dolgok terén is. Elvihetjük azokat a dolgainkat, amiket mi már nem használunk, de mások nagy eséllyel örülhetnek neki: ruhát, könyvet, lakásdekorációs termékeket, vintage, retró bútorokat, képkereteket, festményeket, kiegészítőket, felújítható használati tárgyakat, antik holmikat.

További infók

Török brunch a Dobrumbában

Ha a Dob utca nem megy a Boszporuszhoz, akkor a Boszporuszt hozzák el a Dob utcába. Egy hétvége erejéig a Dobrumba reggeli menüjével idézhetjük meg törökországi utazásaink ízélményeit, így április 12-től 14-ig tányérjainkra kerül minden, ami a kedvencünk, reggeli és török. Kóstolhatunk például többek között cilbirt, menement, bárányköftét, ezekhez pedig tradicionális török tea, ayran, gránátalma-limonádé lesz a kísérő.

További infók

Április 15., hétfő

Április 15-én, hétfőn rendezik meg a Business Talks 24 üzleti konferenciát When The Money Calls címmel. Egy teljes napon át több mint 50 előadó és 3 szekcióterem várható.

Egy vállalkozás elindításához kell egy jó ötlet, kell sok-sok bátorság, és nem árt némi szerencse sem. Azonban ahhoz, hogy a vállalkozás éveken keresztül sikeresen és eredményesen működjön, komoly tudásra is szükség van. A Business Talks ’24 üzleti konferencia szakértő fellépői előadásokkal és esettanulmányokkal ennek a tudásnak a megszerzésében segítenek nekünk. Az idei konferencia fókuszában a most újranyíló EU-s források és a minden vállalkozás életében legalább egyszer felmerülő nehéz kérdés, a generációváltás áll.

Legyünk részesei az év üzleti konferenciájának, ahol a legnevesebb szakértők, sztárelőadók a leginspirálóbb témákkal, a leginnovatívabb üzleti megoldásokkal és gyakorlatban használható esettanulmányokkal várnak!

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Bódis Krisztián – Budapest Images)

Címkék