Bár a Biodómban rendezett fényművészeti kiállítás, a Fénydóm bezárta kapuit, az Állatkert máris újabb látványossággal várja a nagyközönséget.

A Tavaszi lampionvarázs volumenben elmarad ugyan a már említett Fénydómtól, egy állatkerti látogatást követően vagy akár önállóan is szuper családi program lehet.

A lampionok egy része valamilyen „fénylény”, ezek állatokat, növényeket, illetve mesebeli, mitológiai lényeket örökítenek meg, de szerepet kap a kínai kultúra és civilizáció is, hiszen maga a lampionművészet is kínai eredetű.

A kínai művészek által készített lampionok között jó pár akad, amely más kultúrák világát is megjeleníti. Ilyen például az óegyiptomi, piramisokat és szfinxet ábrázoló kompozíció, a keleti szláv kultúrát idéző figurák vagy éppen Vincent van Gogh Váza tizenkét napraforgóval című, a lampionművészet eszközeivel megjelenített festménye.

A lampionok mellett állatos látnivalók is várják a Tavaszi lampionvarázs látogatóit. Az Állatkertnek ebben a zónájában láthatók ugyanis a háziállatok, így a Majorság és a környező karámok lakói is. Sokuknál nemrég volt gyermekáldás, így cseperedő kiskecskéket, kisbárányokat is láthat a közönség. Ugyanitt található a Cápasuli, amely mindennap egészen 21:30-ig tart nyitva.

A március 18. és április 21. között látogatható lampionkiállítás március végéig 18 órakor, ezt követően pedig 18:30-kor nyit. Jegyinformációkat és további részleteket az Állatkert weboldalán találtok.

Címkék