A tavasz az újrakezdés évszaka. Ez így is van, hiszen sokak örömére újranyit a Flashback, a budapesti underground élet oszlopos bulihelye, e jeles eseménynek pedig a brit lemezlovas, Tommy Four Seven ütemei adják meg a vibe-ot. A március 14. és 17. közötti napok egyben a hosszú hétvégét is jelentik, így érdemes csekkolni a listát, ha jó koncertre, kiállításra vagy nemzeti ünnepi programra vágytok!

Március 14., csütörtök

Flashback Reopening: Tommy Four Seven (UK)

Március 14-én este ünnep lesz a budapesti buliélet oszlopos tagjainak, hiszen újranyit a Bogdáni út 1. szám alatt lévő Flashback. Ezt a kapunyitást nagy hepajjal és szuper fellépőkkel tetézik: érkezik a brit lemezlovas, Tommy Four Seven, Sikztah és K-WHY.

További infók

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, amiben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a triphop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

További infók

XYZ kiállítás

Hogyan látja egy generáció önmagát? Mennyire önazonos ez a kép az egyén szintjén? Lehet-e a generációs identitás és egy művész alkotói módszerében összefüggéseket találni? A Printa idei első kiállítása ilyen és hasonló kérdésköröket vizsgál, avagy fókuszban az X, Y és Z generáció az önreflexió és a szerigráfia tengelyén!

További infók

Erik Sumo

Tövisházi Ambrus zeneszerző-producer zenekara, a Band szót pár éve elhagyó, Erik Sumo nevű, világ körüli diszkót játszó formáció új felállásban már ötödik éve működik. És milyen jó is ez: mára a Kutzora Edina és Kiss Erzsi énekesnő páros összeszokott energiabombája és Ambrus más zenekaraiból ismert pompás zenészek (Gáspár Gergely, Drapos Gergely, Mészáros Ádám, Pápai István) garantáltan táncra perdítik majd az Akvárium nézőterét.

A világ körüli utazásra invitáló, legújabb, diszkó- és house-elemekből összegyúrt tánczenés Words I–II lemezek dalai mellett megszólalnak majd a My Rocky Mountain, a Liza, a rókatündér-filmzene és a Trouble Soup ikonikus euforikus szörfrock-downtempo dalai is.

További infók

Március 15., péntek

Március 15. a Budavári Lovardában

Ingyenes családi programokkal vár a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjáépült Lovarda. Az eseményen ünnepi kokárdákat, gurigalovacskákat, csipeszhuszárokat és huszárbajuszokat készíthetünk, valamint részt vehetünk toborzó harangjátékon és huszárhajszán is. Lesz emellett zenés stand-up est, improvizációs előadás, több izgalmas kiállítás, fegyver- és harcászati bemutató, de budai vársétára is jelentkezhetünk.

További infók

Ünnepi programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal vár bennünket három napon át, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

Minden korosztály válogathat az izgalmas programok között: a gyerekeket kézműves-foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér saját fejlesztésű és a történelmet megidéző játékokkal, színezősarok, kincskereső programok, filmvetítések várják, míg a felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések. Ingyenesen látogatható a múzeum valamennyi kiállítása, és a Múzeumkertben láthatjuk kiállítva azt a követ, épületdarabot, amin Petőfi 1848-ban elszavalhatta a Nemzeti dalt.

További infók

Gyermekvasút nyomában

Március 15-én, pénteken vehetünk részt idén is a Gyermekvasút nyomában 20 km teljesítménytúra nappali változatán. A rajt 8:00 és 10:00 között lesz a Széchenyi-hegy állomáson, és Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig tart. A teljesítendő táv 20 kilométer, amelyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtő környékét, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a nagy-hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

További infók

Bérczesi Róbert-szólókoncert

Bérczesi Róbert gitáros-énekes immáron több mint harminc éve foglalkozik dalszerzéssel. A Hiperkarma frontembere regénybe illően kalandos pályafutása során sokakra volt – és valószínűleg még lesz is – óriási hatással. Az a senki máséval össze nem téveszthető zene- és szövegvilág, ami Robi sajátja, tökéletesen tükrözi az élethez való teljesen egyedi hozzáállását és gondolkodásmódját. Március 15-én pedig szólókoncertet hallhatunk tőle az Akvárium Klubban.

További infók

Március 16., szombat

Terasznyitó hétvége a Terezában

A jó idő érkeztével március közepén a Tereza ismét megnyitja a teraszuk kapuit a hétvégékre, ahol a szabad ég alatt, borostyánok zöld ölelésében hódolhatunk a mexikói konyha ikonikus fogásainak. Március 15. és 17. között élő zenével, izgalmas Tex-Mex-fogásokkal és kedvenc Margaritáinkkal várnak.

További infók

KATTT: DJ Love (UK)

Eljött az idei év első tavaszi Turbinája, szokásosan a teljes házban, amin március 16-án vehetünk részt. A klubszobában Adis is Ok, Vedat & Ogulcan Eki táncoltat, míg a nagyteremben a hazai haverok, Kiqo, Baeker, CRB, Cry Later és a brit fenevad, DJ Love húzzák a forró talpalávalót.

További infók

Lóci játszik X. születésnap

Egy igazi, öltönyös gálakoncert keretein belül ünnepelhetjük meg a Lóci játszik elmúlt 10 évét. Maratoni hosszúságú műsorral készülnek a fiúk, ami 2024-ben kezdődik, és a végén eljutunk 2014-be, a zenekar megalakulásának pillanatába. Lesznek ebben a történetben díjak, sztárvendégek, nosztalgikus könnyek és tombola is.

További infók

Március 17., vasárnap

Medveébresztő a Medveotthonban

Március 17-én, vasárnap egész napra extra programokkal készülnek a veresegyházi Medveotthonban a család aprajának-nagyjának. Lesz állati séta szakértői vezetéssel, látványetetés ormányos és mosómedvékkel és bemutató a nagyragadozókkal.

További infók

David Helfgott (AU)

Március 17-én a világhírű ausztrál zongoraművész, David Helfgott ismét visszatér Budapestre, ezúttal a Dohány utcai zsinagógában ad koncertet.

Az est középpontjában olyan kivételes, halhatatlan művek állnak, mint például Chopin bensőséges és érzelmekkel teli Ballade No 1 G-mollban-ja, az örökké aktuális Ballade No 4 F-mollban, amely garantáltan borzolgatja a szenvedélyt és a lelket. Liszt Ferenc lenyűgöző Ballade No 2 B-mollban alkotásán keresztül betekintést nyerünk a zongorajáték mesterfokába, míg az Un Sospiro című etűdje a szerelem káprázatát eleveníti meg.

További infók

Merch Fesztivál

Március 17-én, vasárnap egy gigantikus merchvásárt tartanak a Turbina teljes házában, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merchtermékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A vásárt koncertek és beszélgetések kísérik, de a szervezők készülnek még second hand merchturkálóval, újrahasznosított merchekkel, merchkészítő workshoppal, és szitázni is lehet majd.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Csudai Sándor – We Love Budapest)

Címkék