A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb, konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. Március 1–3. között látogathatunk ki a Konyhakiállításra, ahol több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal.

A Konyhakiállításon a standok kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várja a látogatókat.

A konyha ma már a lakás főszereplője

A konyha az elmúlt bő egy évtizedben mellékszereplőből főszereplővé avanzsált, már nem csupán egy kiszolgálóhelyisége otthonunknak, hanem akár a nappalival egyenértékű központi tere. A gasztronómia és a főzés mint időtöltés, sőt hobbi felértékelődése a konyhát is húzta magával, amihez csak hozzátett, hogy a felgyorsult mindennapok, a családtagok napirendjeinek különbözősége miatt sokszor a konyha az a tér, ahol összegyűlünk, amíg készül az étel.

Nem mindegy így, hogy milyen környezetben tesszük ezt, és itt nem csak az esztétikus külcsínről van szó. Legalább ennyire fontos az ergonómia is, hogy milyen a helyiség kialakítása, kézre esnek-e a dolgok, elég kényelmes-e ott időzni. Egy jó konyha ma már önálló stílussal, karakterrel bír a bútorzattól kezdve a nagy és kisgépeken át a merőkanálig vagy jégkockatartóig.

Letisztult elegancia, rusztikus otthonosság, vagy szokatlanság és humor?

A konyha legalább annyira a személyiségünk tükre, mint az ingatlan többi tere. Van, aki letisztult eleganciára vágyik, más a rusztikus otthonosságot keresi, és van, akit a szokatlanság, netán a humor inspirál az alkotásra.

„Az idén 14. alkalommal megrendezett, évente 20 000 érdeklődőt vonzó Konyhakiállítás évről évre nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezt a színpompás, heterogén világot megismertesse az eseményre kilátogatókkal. Hogy segítse őket az opciók minél szélesebb körű bemutatásával, illetve platformot teremtsen ahhoz, hogy kérdezni, tanulni lehessen az akár eltérő szempontokat fontosnak tartó szakértőktől. Ez azért esszenciális, mert a konyha nem egy évre szól, huzamosabb ideig élünk vele, nem lehet így kompromisszumot kötni, muszáj a tökéletesre törekedni.”

Izgalmas programok

A márkák, forgalmazók és tervezők standjain túl programokkal is készültek a szervezők a hétvégére. A könyvbemutatók és dedikálások mellett a Samsung Nagyszínpadon Michelin-csillagot szerzett sztárséfek, fiatal tehetségek, bloggerek és hírességek osztják majd meg receptjeiket a közönséggel, akár új konyhatechnológiai praktikákkal is megismertetve a nézőket.

Többek közt lehet majd találkozni sokak kedvencével, Sárközi Ákossal és Szabó Andrással – a Zöld Michelin-csillagot kapott, szigligeti Villa Kabala séfjével –, a steaksütőbajnok Tarjányi Andrással vagy a European Young Chef Award-díjas Kiss Inez Zaidával. A gasztrokönyveket szívesen lapozgatók Sárközi Ákossal dedikáltathatják is új, Így lettem séf című könyvét, de le lehet csapni majd a mindenmentes recepteket fejlesztő díjnyertes cukrász, Horváth Judit két könyvére is. Továbbá a kávékóstolással egybekötött bemutatón James Hoffmann Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szaklektora, Kiss Döníz baristamester fog mesélni arról, hogyan lehet akár a saját otthonunkban is tökéletes kávét készíteni.

Ezúttal is lesz ingyenes konyhatervezési tanácsadás, amelyre a kiállítás weboldalán lehet előre regisztrálni, és lesz nyereményjáték is, melynek idei fődíja egy 2,5 millió forint értékű komplett konyhabútor, amit a nyertes a saját igényeihez és otthonához alakítva rendelhet meg!

A Konyhakiállításra a jegyek elővételben kedvezményesen vásárolhatók meg online, ahol minden további tudnivaló is megtalálható.

Címkék