Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le menstruációs eszközöket és egyéb higiéniai cikkeket a szegénységben élő nők számára.

Hazánkban 10-ből 3 nőt érinthet a menstruációs szegénység, azaz 10-ből 3 nő nem engedheti meg magának, hogy a menstruációja idején megvásárolja a szükséges higiéniai termékeket.

„A menstruációs szegénység felszámolása rendszerszintű változtatásokkal történhet csak meg, de a Józsefvárosi Önkormányzat addig is törekszik arra, hogy segítsen azoknak a nőknek, akik hónapról hónapra nehézségbe ütköznek a menstruációs eszközök megvásárlásakor” – olvashatjuk a felhívásban.

Március 5-ig adhatunk le higiéniai cikkeket, egészségügyi és tisztasági betéteket, természetesen bontatlan csomagolásban. Az adományokat a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban és az Ügyfélszolgálaton, a H13-ban, a Kesztyűgyár Közösségi Házban, a Kastner Kommunityben és a Loffice Dériben adhatjuk le. Az adományokat a Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársai fogják eljuttatni a rászorulóknak.

További információkat és a helyszínek pontos listáját, nyitvatartását itt találjátok.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék