A Szabadság tér, a Szent István-bazilika és a Deák tér ölelésében, mindössze pár lépésre a gyönyörűen felújított Lánchídtól találjuk a Mercatino Ristorante Enotecát, ahol egy ebéd vagy vacsora erejéig Észak-Olaszországban érezhetjük magunkat. Már a belépéskor elbűvöl az étterem, az elegáns, mégis barátságos atmoszféra, a kedves és profi kiszolgálás, a hagyományos olasz konyha kreatívan újragondolt fogásai és a páratlan borkínálat garantálja, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk. Tökéletes hely, ha egy nem mindennapi üzleti ebédre, randira vagy baráti vacsorára ülnénk be.

Ha egyszerre szeretnénk átélni a budapesti nyüzsgést a főváros egyik legvarázslatosabb negyedében, a bazilika és a Lánchíd közelében, de pár óra erejéig kiszakadnánk a hétköznapokból, és Olaszország felé vennénk az irányt, akkor mindenképp látogassunk el a Mercatinóba! Az étterem három éve nyitotta meg kapuit Budapesten, de igazából már 10 éve meghatározó szereplői a hazai olasz vendéglátásnak: Balatonakarattyán a Mercato Ristorante e Gelateria és a Spumante Champagne Bar Enoteca hozza el nekünk a hamisítatlan itáliai hangulatot.

Trattoriahangulat a főváros közepén

Az olasz étterem igazi kis ékszerdoboz az Apáczai Csere János utcában, a bohém, barátságos, mégis elegáns enteriőr, a meleg színek, a süppedős székek és fotelek, valamint a fantasztikus porcelán- és kerámiagyűjtemény adja meg a hely alaphangulatát.

Az olasz gasztronómia mesteri fogásai és a nem mindennapi borkollekció teszi teljessé az élményt, itt úgy érezhetjük magunkat, mintha egy igazi olasz trattoriába csöppentünk volna, miközben a legmodernebb gourmet-élményben részesülünk.

„Vendégszerető, profi csapatunk minden mozdulatával arra törekszik, hogy vendégeinknek emlékezetes élményt nyújtson. Kedvességük és figyelmességük mindenkit elbűvöl, és még barátságosabbá teszi az itt eltöltött pillanatokat” – mesélik a kiszolgálásról.

Olasz gasztroutazás és „szupertoszkán” borok

Az előételek között olyan különlegességekből szemezgethetünk, mint például a Mercatino válogatás, amelyben Olaszország ínyencségeinek legjava kerül a tányérunkra, mint például a lardo, a pármai sonka, a calabriai szalámi, az n’duja, a pecorino és a parmezán, mindezt marinált zöldségek kísérik. De érdemes megkóstolni a burratával tálalt bélszíncarpacciót, amelyet a cseresznyefüst tesz igazán különlegessé. Levesek közül mi a Cacciuccót ajánljuk, a toszkán halleves kihagyhatatlan, de a bufala mozzarellás olasz paradicsomlevest vagy a Szent Jakab-kagylóval és mákos taleggio sajttal kínált vargányakrémlevest is érdemes kikérni.

Természetesen ha olasz étteremről van szó, akkor nem maradhatnak el a rizottók, a tészták és a pizzák sem az étlapról, a tenger gyümölcsei pedig különösen nagy szerepet játszanak. Kóstolhatunk fekete spagettit királyrákkal, homárfarkat tagliatellével, céklás rizottót marinált pisztránggal vagy pizza frutti di marét.

Főételek közül olyan nem mindennapi fogásokat találunk az étlapon, mint a báránygerinc kacsamájjal, a vízibivalyragu, a magyartarka-bélszín vagy a borjúsaltimbocca. A befejező fogások között nemcsak az édesszájúak válogathatnak, a tiramisu persze elmaradhatatlan, de kérhetünk sajtválogatást, pisztáciavariációkat vagy csokoládégömböt is piemonti mogyoróval.

„Éttermünkben az élményt a kiváló borok is fokozzák. Kifinomult borválasztékunkban a legjobb olasz borok mellett a »szupertoszkán« borok is helyet kaptak, amelyek igazi különlegességeknek számítanak” – tudjuk meg a kínálatról. Az itallapon pedig igazi gin-tonik specialitások is megtalálhatók, de olasz likőrökkel és grappákkal is koccinthatunk.

Ha tehát egy nem mindennapi olasz gasztroélményre vágyunk, miközben szeretnénk elkölteni egy kellemes ebédet vagy vacsorát párunk, barátaink vagy családunk társaságában, akkor mindenképpen látogassunk el a Mercatinóba! Asztalt foglalni minden esetben érdemes, amit ide kattintva könnyedén megtehetünk.

Elérhetőség

Mercatino Ristorante Enoteca

Weboldal
Facebook
Instagram

Címkék