2024-ben folyamatosan bővülnek Budapesten az utazási lehetőségek, elsősorban a külsőbb kerületek irányába. A megváltozott utazási igényekhez igazodó új menetrendeknek köszönhetően Újpesten, Kőbányán és Rákosmentén kevesebb átszállással és gyakrabban közlekedő járatokkal lehet majd utazni.

A BKK még idén járatsűrítéseket és több mint 10 hálózati fejlesztést tervez, melyeket a lehető leghamarabb szeretne megvalósítani, ezért egyeztetéseket tart az érintett kerületekkel. A tervek szerint az alábbi járatfejlesztések valósulnak meg az elkövetkező hónapokban:

  1. Bővülnek Rákosmente és környéke közlekedési kapcsolatai: hosszabb útvonalon jár majd a 298-as telebusz, új autóbuszjárat (275-ös) jelenik meg Rákoscsaba–Újtelep térségében, és változik a 176E autóbusz útvonala is.
  2. A 12-es villamost meghosszabbítják a Lehel térig.
  3. A 75-ös trolibusz Kőbányáig közlekedik majd, egészen pontosan Kőbánya alsó vasútállomásig.
  4. Új, közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatot teremtenek Újpesten Megyer és Káposztásmegyer között.
  5. Fejlesztik Újbuda hálózatát, például bővítik a 33-as autóbusz útvonalát, és jobb kapcsolatot építenek ki az Andor utca környéke és a Kelenföldi pályaudvar között.

A tervezett fejlesztések elsősorban a külsőbb kerületekben élők közlekedését segítik, mert megkönnyítik a hétköznapi életet. Bővül a közösségi közlekedési szolgáltatás lefedettsége, javul az egyes kerületeken belüli közlekedés, valamint elérhetők lesznek az eddig csak gyalog vagy gépjárművel megközelíthető városrészek is. A felsoroltakon túl a BKK még számos egyéb fejlesztést is előkészít.

(Borítókép: BKK)

Címkék