éjszakai élet

szerkesztés

Nyáron nincs megállás – 10 nyári zenei fesztivál Budapesten és környékén

Szerzők

  • Wágner Gábor

2023. 05. 15. 16:03

Hát ezt is megértük! Tavaly még csak éledezett a fesztiválszezon, idén viszont újra a régi fényében tündököl, úgyhogy már tényleg csak a jó idő hiányzik. Aludni sem kell sokat, mindössze bő két hét, és ismét felpörögnek a bulik meg az események. Budapesten és környékén fesztiválról fesztiválra járva is eltölthetjük a teljes nyarat, mert már nemcsak a Sziget jöhet szóba, hanem számtalan kisfesztivál is.

Szeláví! Fesztivál

Fotó: Szelávi! Fesztivál - Facebook

Zene, irodalom, tánc- és gyermekprogramok, gasztronómia, valamint iparművészeti vásár várja a vendégeket a nyár legelső fesztiválján, amit az egri vár másolatánál, a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában rendeznek meg. A Szeláví! még egészen fiatal fesztivál, az idei a harmadik, és csupa hazai előadót nézhetünk meg a két koncertszínpadon, többek között fellép a Budapest Bár, a Galaxisok, Kollár-Klemencz László, a Jónás Vera Experiment, az Aurevoir., valamint a Carson Coma akusztikus, a Platon Karataev pedig duó formában. 

Hol: Pilisborosjenő
Mikor: június 24.
Jegyek: A jegyek most még elővételi áron kaphatók. A 3 napos bérlet 16 500 Ft, egy napijegy 6500 Ft, a kétnapos jegy pedig 10 500 Ft. A további kedvezményekről és a 3 nap eseményeiről a fesztivál honlapján tájékozódhatunk. 

Kolorádó

Fotó: Kolorádó - Facebook

A budai hegyekben évről évre megrendezett, hangulatos és családias fesztiválnak nagyon sok az előnye, de a legnagyobb az, hogy nincs térerő és nincs net, így a telefonok otthon vagy a zsebekben maradnak a 4 nap alatt. 5 helyszínen zajlik az élet, a fellépők – akik között külföldi előadó is akad – az undergroundból érkeznek. Idén a francia La Femme lesz a húzónév, mellette pedig olyanokat nézhetünk majd meg többek között, mint Beton.Hofi, Pogány Induló, az Analog Balaton, Дeva, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Elefánt meg a Bëlga.

Hol:
 Nagykovácsi

Mikor: június 28.  július 1.
Jegyek: A fesztiválbérlet most még elővételi áron kapható: 43 900 Ft. A napijegyek 15 900 Ft-ért vásárolhatók meg. Minden további információt megtalálsz a fesztivál honlapján

Waldorfeszt

Fotó: Waldorfeszt - Facebook

Egyelőre még csak annyit tudni, hogy idén is lesz Waldorfeszt, ráadásul jubileumi, merthogy tizedik alkalommal fogják megrendezni. Megvan a helyszín és az időpont is, a fellépőkről viszont még nem tudni, de jön majd a többi infó is hamarosan.

Hol: Kóspallag
Mikor: július 89.
Jegyek: Egyelőre semmit sem tudni a napijegyek áráról, a fesztivál honlapja frissítés alatt áll, ezért érdemes pár naponta csekkolni, hogy felkerültek-e már a lényeges információk.

Duna-part Feszt

Fotó: Duna-part Feszt - Facebook

Fiatal fesztiválról van szó, amit idén rendeznek meg második alkalommal. 3 napon át 4 színpadon megy majd a buli, amit eléggé feldob, hogy a Ráckevei-Duna partjára tervezték. A Duna-part Feszt abszolút a hazai közönségre épít, meg a hagyományos popzenére, olyan, csupa magyar előadóval többek között, mint Azahriah, a Tankcsapda, a Valmar, ByeAlex és a Slepp, a Carson Coma vagy a Bagossy Brothers Company. 

Hol:
 Ráckeve

Mikor: július 68.
Jegyek: Jegyek és bérletek már kaphatók elővételben, előbbi 9990 Ft/nap, míg a bérlet pedig 19 990 Ft-ba kerül. Minden további infót megtalálni a fesztivál oldalán

Bánkitó Fesztivál

Fotó: Bánkitó Fesztivál - Facebook

Budapest és környéke legzöldebb, legkörnyezettudatosabb fesztiválja, ami egész Bánk községre kiterjed, a középpontjában a festői szépségű tóval. A zene mellett színházi előadásokat és performance-okat nézhetünk, játékokban vehetünk részt, és rácsodálkozhatunk a mindenfelé kihelyezett installációkra. Idén fellép itt többek között a Platon Karataev, a Csaknekedkislány, a Freakin Disco, Dé:Nash, a Jazzbois és a Hundred Sins. Külföldi fellépőről egyelőre nem tudni, de még további nevek bejelentése várható. 

Hol: Bánk
Mikor: július 1315.
Jegyek: Jegyek és bérletek már kaphatók, a napijegy 18 000 Ft, míg a bérlet mindössze 39 9000 Ft. Minden további információról a fesztivál honlapján tájékozódhatsz. 

Katlan

Fotó: Katlan - Facebook

A Katlan egy elektronikus zenei fesztivál, méghozzá az underground fajtából, amit egy kimondottan stílszerű helyen, a Tárnoki Kőfejtőben rendeznek meg évről évre. A fellépők névsora ugyan még nem teljes, de már most is van a line upban olyan előadó, akire biztos, hogy tömegek fognak megmozdulni. Ilyen név például a Kollektiv Turmstrasse vagy Andrey Pushkarev.

Hol: Tárnok
Mikor: július 1315.
Jegyek: A háromnapos jegyek már kaphatók, 24 000 Ft az áruk, a későbbiek során pedig lesz kétnapos meg egynapos jegy is, de azokról egyelőre nem tudni még, hogy mennyibe fognak kerülni. 

Bass Paradise

Fotó: Bass Paradise - Facebook

Ez is egy fiatal fesztivál, amit tavaly rendeztek meg először. Bár egy erősen rocker helyszínen zajlik majd, de full elektronikus, azon belül is a bass music, a dnb meg a dubstep szerelmeseinek szól, szóval megy majd a röfögés meg a droppolás. Bár lesznek hazai fellépők is, a hangsúly a külföldieken lesz. A line up már összeállt, érkezik majd többek között Zomboy, Culture Shock, a Dirtyphonics, a Delta Heavy és még nagyon sokan mások.

Hol: Barba Negra
Mikor: július 2022.
Jegyek: A háromnapos jegyek jelen pillanatban 16 900 Ft-ba kerülnek, a helyszínen pedig – vagy ha ezek elfogynak – 18 900 Ft lesz az áruk. A napijegyek jelenleg 5990 Ft-ért vihetők, ezek elfogyása után egy ezrest ugrik az ár, a helyszínen pedig már 7990 Ft-ba fognak kerülni. 

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Fotó: Vénégy Fesztivál - Facebook

A VéNégy családias kisfesztivál, aminek van egy erős színházi lába is a zenei mellett, nem beszélve a különböző workshopokról. Festői környezetben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg, az idei lesz már a tizedik alkalom. Itt is vannak külföldi fellépők a hazaiak mellett, bár jórészt kisebb nevek. Fellép többek között Dzsudló, Saya Noé, Bérczesi Robi és Frenk duója, OIEE, a Halott Pénz, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, jön a magyar felmenőkkel is bíró holland souldíva, Sharon Kovacs, és szintén Hollandiából érkezik majd a fesztivál húzóneve, a Kraak & Smaak is. 

Hol: Nagymaros
Mikor: június 2225.
Jegyek: A napijegyek jelen állás szerint 12 000 Ft-ba kerülnek, a bérletek pedig 30 000 Ft-ba, és aki csak a színházra kíváncsi, vásárolhat csak ezekre a programokra érvényes színházjegyet 5000 Ft-ért. A helyszínen már drágább lesz az ár: 15 000 Ft (napi), 37 500 Ft (bérlet) és 6000 Ft (színházjegy). Minden további infó a honlapon található.

Harley-Davidson European 120th Anniversary Festival

Fotó: Europa Press News - Getty Images

A legendás motormárka idén 120 éves, ebből az alkalomból pedig úgy döntött a cég, hogy Magyarországon rendez nagyszabású fesztivált. Lesz minden, mint a búcsúban: autó- és motorkiállítás, tesztmotorozás, kaszkadőrshow, extrémsport-bemutató, filmvetítés, divatbemutató, cirkuszi előadás, food truck show meg különféle versenyek (szkander, erősember, junior rockgitár-világbajnokság, sörpingpong). De a lényeg persze a zene, természetesen a motorok mellett. Glenn Hughes Deep Purple-t játszik majd zenekarával, és jön még többek között az Airbourne, a Wolfmother, a Danko Jones, a The Darkness meg egy rakás hazai zenekar, az Anna and the Barbiestól az Eddáig. 

Hol: Puskás Aréna Park
Mikor: június 2225.
Jegyek: A négynapos bérlet mindössze 28 900 Ft-ba kerül. Minden további infót a fesztivál honlapján találunk meg. 

Sziget Fesztivál

Fotó: Rockstar Photographers

Ahogy a Harley Davidson, úgy a Sziget Fesztivál is legenda, bár jóval fiatalabb, mint a motormárka. Tavaly tért vissza, nagy sikerrel, idén pedig görög tovább a fesztiválszekér. Az újdonságokról már mindent elmondtunk egy korábbi cikkünkben, most csak annyit, hogy többek között Billie Eilish, Caroline Polachek, a Sleaford Mods és a Viagra Boys koncertjét várjuk nagyon. És ha mindez nem lett volna elég, akkor ajánljuk még augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált, ami tökéletes levezetése lesz majd az idei fesztiválszezonnak. 

Hol: Óbudai-sziget
Mikor: augusztus 1015.
Jegyek: Kimondottan húzósak a fesztivál árai, de prémiumfesztiválról beszélünk. A hatnapos bérlet 146 000, a háromnapos pedig 104 000 Ft. A napijegy 34 000 Ft. Minden tovább kedvezmény, ár és egyéb információ a Sziget oldalán található. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode