gasztró

szerkesztés

Szarvasgombás luxustorta és új süteménykollekció – Budaörs franciás desszertszalonja, a Nour beújított a tavaszra

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 03. 24. 15:10

A budaörsi cukrászda egy luxustortával és pár gyümölcsös desszerttel újult meg a tavaszra.

A Budaörs és a XI. kerület határán található Nour cukrászdába – amiről itt írtunk korábban – nem kell hosszan utaznunk egy jó sütiért, de ha hosszan kellene, akkor is megérné. A környezetnél csak a tömény, de nem édes, viszont rendkívül ízgazdag édességek hatnak elegánsabbnak. A Nour mögött Kecskés Alexandra áll, aki franciaországi utazásai alatt határozta el, hogy szeretne itthon is hasonlóan letisztult és elegáns édességeket enni. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely azoknak lehet a kedvence, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös darab is, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát. A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában. A Nour desszertműhelyben most, félévnyi folyamatos tökéletesítés után, március 23-tól rendelhető a La Truff’, Magyarország első luxustortája – közölte a cukrászda.

Az új, tavaszi desszertkollekció

Fotó: Nour

Az új, tavaszi desszertkollekció

Fotó: Nour

A La Truff’ torta fő alkotóeleme a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.

A La Truff’ torta

Fotó: Nour

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode