Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Itt keressük a karácsonyi fényeket a városban, ha meghosszabbítanánk az ünnepet

A gyertya, a csillagszóró és a csodás ünnepi kivilágítás mindig is hozzátartozott az ünnepi időszakhoz. A szürkeségben és a hidegben jólesik a családdal vagy egyedül meghosszabbítani kicsit az ünnepi hangulatot és sétálni egyet a kivilágított belvárosban, vagy megnézni egy fényművészeti attrakciót. Öt kedvenc városi helyszínünket gyűjtöttük össze, ahol maximumra kapcsol a ragyogás.

Andrássy út

Már megszokhattuk, hogy a Deák tér és a Hősök tere között húzódó Andrássy út kapja a legszebb díszkivilágítást az ünnep alkalmából. Ezen a helyszínen ráadásul a csodás épített örökségben is gyönyörködhetünk a fények segítségével, a látványt pedig a ragyogó kirakatok teszik teljessé.

További infók itt.

Zrínyi utca

Amilyen rövidke, olyan csodás a Bazilikától a Duna irányába húzódó, keskeny Zrínyi utca. A szépen kivilágított, forraltbor-illatú  éttermek között szintén csodás házakra lelhetünk, az utcán végigsétálva január 1-ig az idén is Európa legjobbjának választott karácsonyi vásár fényei várnak. Érdemes a színes forgatagot a Bazilika kupolájából is megszemlélni.

További infók itt.

Fashion Street

Az egyik legpazarabb látványosság a Fashion Street a lélegzetállító kék díszeivel és a körülötte ékeskedő kirakatokkal. A csodás fények pedig nem korlátozódnak a rövidke útszakaszra, december 31-ig a Vörösmarty tér, valamint a Városháza park is csodás fényekben pompázik.

További infók itt.

Cinema Mystica Winter Wonderland

Hosszabban is írtunk már a Cinema Mystica csodás téli kiadásáról. A város egyik legszebb fényművészeti attrakciójának témája nem a karácsony, hanem a tél, a havas táj szépségei. A jégkristályok lenyűgöző formái rabul ejtenek és egy másik világba röpítenek. 

További infók itt.

Lumina Christmas

A hely, ahol sűrítve kapjuk a karácsony összes jelképét, esszenciáját. Óriás Mikulás köszönt, hatalmas mézeskalácsok, szaloncukor, piros-zöld villódzás várja azokat, akik igazán szeretnék kimaxolni a karácsonyi fények keltette hangulatot.

További infók itt.

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Kapcsolódó cikkek:

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

„A fiatalok éhezik a hitelességet” – Interjú a Korda házaspárral

Életműkoncertre készül az ország egyik legismertebb házaspárja. Hitelességről, profizmusról és a régi Budapestről is beszélgettünk velük.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Neked ajánlott

A