A gyertya, a csillagszóró és a csodás ünnepi kivilágítás mindig is hozzátartozott az ünnepi időszakhoz. A szürkeségben és a hidegben jólesik a családdal vagy egyedül meghosszabbítani kicsit az ünnepi hangulatot és sétálni egyet a kivilágított belvárosban, vagy megnézni egy fényművészeti attrakciót. Öt kedvenc városi helyszínünket gyűjtöttük össze, ahol maximumra kapcsol a ragyogás.

Andrássy út

Már megszokhattuk, hogy a Deák tér és a Hősök tere között húzódó Andrássy út kapja a legszebb díszkivilágítást az ünnep alkalmából. Ezen a helyszínen ráadásul a csodás épített örökségben is gyönyörködhetünk a fények segítségével, a látványt pedig a ragyogó kirakatok teszik teljessé.

További infók itt.

Zrínyi utca

Amilyen rövidke, olyan csodás a Bazilikától a Duna irányába húzódó, keskeny Zrínyi utca. A szépen kivilágított, forraltbor-illatú  éttermek között szintén csodás házakra lelhetünk, az utcán végigsétálva január 1-ig az idén is Európa legjobbjának választott karácsonyi vásár fényei várnak. Érdemes a színes forgatagot a Bazilika kupolájából is megszemlélni.

További infók itt.

Fashion Street

Az egyik legpazarabb látványosság a Fashion Street a lélegzetállító kék díszeivel és a körülötte ékeskedő kirakatokkal. A csodás fények pedig nem korlátozódnak a rövidke útszakaszra, december 31-ig a Vörösmarty tér, valamint a Városháza park is csodás fényekben pompázik.

További infók itt.

Cinema Mystica Winter Wonderland

Hosszabban is írtunk már a Cinema Mystica csodás téli kiadásáról. A város egyik legszebb fényművészeti attrakciójának témája nem a karácsony, hanem a tél, a havas táj szépségei. A jégkristályok lenyűgöző formái rabul ejtenek és egy másik világba röpítenek. 

További infók itt.

Lumina Christmas

A hely, ahol sűrítve kapjuk a karácsony összes jelképét, esszenciáját. Óriás Mikulás köszönt, hatalmas mézeskalácsok, szaloncukor, piros-zöld villódzás várja azokat, akik igazán szeretnék kimaxolni a karácsonyi fények keltette hangulatot.

További infók itt.

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Kapcsolódó cikkek:

Címkék