Hogy a karácsony tényleg stresszmentes legyen, az ebédre és vacsorára már ne legyen gondunk, íme 5 hely, ahol klasszikus vagy éppen a hagyományostól eltérő ünnepi menüt rendelhetünk.

Az ünnepi este az egyik legfontosabb eseménye a közös étkezés családdal és barátokkal. Akár töltött káposztával, akár egy autentikus halászlével vagy éppen egy különleges karácsonyi pulykával, egy Wellington-bélszínnel, egy konfitált kacsacombbal várnánk a vendégeket, az alábbi éttermekben kiváló minőségben és mesés kivitelben rendelhetjük meg. Természetesen karácsonyi desszertek és édességek is szerepelnek a kínálatban, hogy a sütésre se legyen gondunk. Így a konyhában eltöltött órák helyett több időnk maradhat más dolgokra. A rendeléseket az éttermekben átvehetjük általában december 23-ai időpontban, de vannak olyanok is, akik házhoz szállítanak.

Spago Budapest

A Beverly Hills-i kulináris és társasági élet sztárjának számító Spago éttermét a világhírű, innovatív séflegenda, Wolfgang Puck immáron 2 éve Budapestre is elhozta. Helyi csapata egy olyan professzionális ünnepi menüt tesz le az asztalunkra, amelytől biztos emlékezetes lesz a karácsonyi ebéd vagy vacsora. Az elviteles karácsonyi menü alapja a 4–6 kg-os, lassan sült bronz pulyka, amely mellé krémes ratte burgonyapürét, párolt zöldségeket szalonnával, forralt boros-almás párolt lila káposztát kínálnak. A töltelék pedig egy tradicionális-fűszeres verzió vörösáfonya-szósszal és gravy mártással nyakon öntve. Előételként sült gesztenyés-zsályás erdeigomba-levest kínálnak ropogós, kovászos krutonnal, desszertként pedig almás, sütőtökös vagy pekándiós pitét. A menüsor 6–8 személy részére kínál mesés karácsonyi vacsorát, amelyet december 15-étől egészen december 27-éig rendelhetünk.

Rendelés leadása: +36 70 534 9000; festive@matildpalace.com (72 órával az átvétel előtt).
További információk itt.

WLB-tipp: A Spago ünnepi menüsora december 23-áig érhető el az étteremben, valamint szentestére és szilveszterre is különleges, ünnepi ételekkel és italokkal készülnek, amelyeket helyben, az étteremben fogyaszthatunk el.

Pasarét Bisztró

A Pasarét Bisztróban helyben is megkóstolhatjuk a karácsonyi menüt a hangulatos, fedett teraszon, de otthonra is megrendelhetjük többek között az ikonikus töltött káposztájukat, a kocsonyát, a pontyhalászlevet gyufatésztával, a ropogós kacsacombot párolt lila káposztával és tört burgonyával vagy a zsírjában sült kacsamájat. Idén is elérhető előrendeléssel a Wellington-bélszín otthon elkészíthető változata is (minimum 2 fő részére), amelyet a megadott receptúra alapján a saját konyhánkban süthetünk készre. Ne hagyjuk ki a tél egyik kedvenc édességét sem, a házi szilvalekváros derelyét, amelyet fahéjas tejföllel kínálnak. Ebben az évben gondoltak a szomjasabb vendégekre is. Ha az utolsó pillanatra maradt a bor- és pezsgővásárlás, pop-up választékukból kedvező áron elvihetjük az ünnepi asztalra valót. A megrendelt ételeket december 23-án egy pohár prosecco társaságában vehetjük át a bisztró kertjében.

Rendelés leadása: itt vagy akár a helyszínen és telefonon is.
További információk itt.

WLB-tipp: A rendelhető fogásokat az ünnepek előtt ki is próbálhatjátok a bisztróban, sőt ajándékutalvány is kapható náluk, ha megajándékoznánk vele valakit, illetve szilveszterre is készülnek elviteles menüvel.

VakVarjú étteremcsalád

A VakVarjú fészkében a séf konyhájában gőzerővel készülnek a finomabbnál finomabb fogások a karácsonyi asztalra. Az elviteles menüsorban a klasszikus ízek mellett meglepő ízkombinációk is megtalálhatók, hiszen a konyhafőnököknek nem kell egy kis kreativitásért a szomszédba menniük. A VakVarjú ünnepi étlapján ezért fér meg jól egymás mellett a tradicionális adventi ponty- és szürkeharcsa-halászlé, a konfitált kacsacomb és a kolozsvári töltött káposzta, valamint a füstölt csülkös malackocsonya céklás tormakrémmel és fermentált uborkarelishsel. Az édes élményekről az ünnepek alatt a Varjúfészek legédesebb Dobay Cukrászdájában serénykedő manólányok gondoskodnak: diós, mákos, gesztenyés-aszalt szilvás bejglijük, házi mézes krémesük, zserbójuk, stollen kalácsuk és csokis-pisztáciás babkájuk garantáltan a karácsonyi asztal sztárjává válik. Ha nyugodtan szeretnénk készülni a karácsonyestére, hagyjuk a főzést a VakVarjúra! Az ételeket december 23-án 10:00–20:00 között 3 helyszínen tudjuk átvenni: VakVarjú Újlipót – XIII. kerület, Bessenyei u. 4–6.; VakVarjú Csónakház – XX. kerület, Vízisport u. 12–18.; VakVarjú Buda – XI. kerület, Érem u. 2. Kiszállításra nincs lehetőség.

Rendelés leadása: Az ételeket 2023. december 18-án 12:00 óráig lehet online, kizárólag ezen az oldalon megrendelni.
További információk itt.

WLB-tipp: Lepjétek meg szeretteiteket VakVarjú-ajándékutalvánnyal, amelyet 3 egyszerű lépésben, a weboldalukon keresztül tudtok megrendelni, ők pedig postázzák. Ha december 18-áig ezt megteszitek, még biztosan megérkezik a fa alá.

Manna

A Manna Étterem és csapata, Medvei Károly – a Dining City éttermi verseny „Prémium kategória” díjazott séfje ajánlásával egy fantasztikus ünnepi menüt állított össze. A hagyományos fogások kedvelői is találhatnak kedvükre és fogukra valót a harcsahalászlétől a sült debrecenivel kínált töltött káposztán át a malackocsonyáig. Aki könnyedebb ebédre vagy vacsorára vágyik, a lazactartár, a narancsos csirke vagy a fahéjas-zöldséges curry közül is választhat, amelyet sokmagvas kuszkusszal kínálnak. A karácsonyi menüt 2023. december 23-án 12:00–16:00 óra között tudjuk átvenni személyesen az étteremben, vagy kérhetünk házhoz szállítást Budapesten belül 1500 Ft-ért, ami 10:00–16:00 között kerül kiszállításra.

Rendelés leadása itt.
További információk itt.

WLB-tipp: A Mannában minden szombati és vasárnapi ebéd keretén belül, 12 és 16 óra között házias ízekkel és egy-egy adott nemzet tipikus ételeivel várnak. Vasárnap a családoké a főszerep, megújult játszóházzal is várják a kisebbeket.

Pick Bistro & Deli

A Pasarét Bisztróval egy cégcsoportba tartozó PICK Bistro & Deli a Kossuth Lajos téren 2022-ben nyitott meg, így a hajdani mintabolt helyén Magyarország egyik legismertebb márkájának története és tradíciója tovább folytatódik. A tavaly is nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi kínálatban olyan ételek szerepelnek, mint a pontyhalászlé, a bőrös malac párolt lila káposztával, hagymás tört burgonyával, ropogós kacsacomb párolt lila káposztával és hagymás tört burgonyával, töltött káposzta füstölt hússal és kolbásszal, Wellington-bélszín, kacsamájpástétom házi kaláccsal és lilahagyma-lekvárral, valamint a házi szilvalekváros derelye fahéjas tejföllel. Ezeket a fogásokat házhoz is rendelhetjük a delikatesz kínálatával együtt.

Rendelés leadása itt.
További információk itt.

WLB-tipp: Péntek esténként élő zenével is várnak bennünket.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék