Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Smash burger pop-up a Deák téri Bamba Marhában márciusban

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Mostantól úgy is ehetsz a Teyfölben, mintha otthon lennél

A szentendrei étterem idén nyáron nyitott, írtunk is róluk, nagyon szerettük őket, nem véletlenül: kiváló a konyhájuk, a hangulat pedig nagyon baráti. Ezt most fokozza egy téli fejlesztés, a teraszon felállított iglu. Egy privát, intim hely az étterem egy félreeső részén, ami olyan érzést kelt az ott étkezőben, mintha csak a saját nappalijában ülne.

Aki járt már a szentendrei Fő tér egyik sarkában, az önkormányzat épületével szemben lévő Teyfölben, tudja jól, hogy van egy mediterrán hangulatú, fügefás belső teraszuk, ami szerencsére télen sem marad kihasználatlanul. Nemcsak hogy felállították, de a téli bekuckózáshoz illeszkedően be is rendezték: mintha egy nappaliban lennénk, nem pedig egy igluban. Középen egy asztal áll székekkel, de kanapé, elektromos kandalló, hangfal és kis polcos állványok is vannak. Az igluban nemcsak ehetünk és ihatunk, de hallgathatunk zenét is, nézhetünk filmet vagy sorozatot, társasjátékozhatunk, vagy akár azt is megtehetjük, hogy videóhívást indítva felhívjuk külföldön élő rokonainkat, barátainkat, akikkel még „együtt is vacsorázhatunk”. A lényeg az intim, privát szféra, amit az adventi időszakban talán jobban is igényelnek az emberek, miközben azért ki is mozdulnának. De az iglu egy extra randira a legtökéletesebb.

Alapvetően két személyre szabott, de akár négyen is elférnek benne. Bár a Teyföl már korábban kinyit, az iglu csak délután 4-től, sötétedéstől kezdődően áll a vendégek rendelkezésére – számítanak ugyanis a karácsonyi fények. Az intim tér 2-3 órára foglalható le, és van egy minimumfogyasztás is, ami nem több, mintha beülnél egy sima asztalhoz ebédelni vagy vacsorázni. A lényeg, hogy egy kávéval vagy egy sörrel nem lehet órákra lefoglalni az iglut.

Az igluban választhatunk ételt az à la carte étlapról, és kérhetjük a tasting menüt is, ami a Teyföl klasszikus ételeinek kisebb méretű fogásait takarja. De van kimondottan ide készülő, különleges, 4 fogásos menüsor is, amit személyesen a séf vagy a helyettese tálal fel. Ebben a menüsorban olyan ételek is találhatók, amelyek egyébként nincsenek az étlapon. Iglut foglalni a Teyföl Instagram-oldalán vagy a szia@teyfol.hu e-mail-címre írva lehet.

A Teyfölről készült részletes beszámolónkat ebben a korábbi cikkünkben olvashatjátok.

(Borítókép: Máli Fanni - Teyföl)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A