A Dunakanyar kulináris képe megint színesebb lett egy kicsit – remek büfét nyitott a Michelin-ajánlást kapott Natura Hill Zebegény központjában.

A Natura Hillt nem kell bemutatni senkinek, aki szereti a Dunakanyart és a jó konyhát, az egyik legbiztosabb pont a környéken már nyitása óta. A saját gazdasággal működő családi vállalkozás egészen új perspektívába helyezte a vidéki vendéglátást 2014-ben, mikor megnyitottak, és ezt a szép hagyományt követve most rácba szedik a turistabüfékről kialakult prekoncepcióinkat is. 

Igaz, hogy a Covid alatt is volt egy pop-up büféjük, szóval nem új számukra a műfaj, de most kicsit békésebb körülmények között igazi „muszáj megnézni″ helyet rittyentettek az egykori Vasparipa helyére. A faluközpontban nemrég bezárt étterem épülete tavaszig biztosan üresen áll, így a naturások birtokba vették a hétvégékre. A belsőt nem lihegték túl (pár asztal, szék, színes viaszosvászon terítők és egy pult), de amit a külcsínyen megspóroltak, azt bizony belepakolták a belbecsbe.

A kínálat egyszerű: meleg italok, egy vega és egy húsos leves, szendvicsek, egy saját készítésű zöldségtekercs és néhány süti, pont annyi, amennyit az ember egy egyszerű büfétől vár, ha kirándulás után beesik egy kicsit melegedni. Az árak teljesen átlagosak, a kínálat is, a minőség viszont nem; ha minden büfé ilyen minőséggel dolgozna, akkor akár elégedetten hátra is dőlhetnénk.

A hétvégi kínálatban szerintünk a kandírozott sárgacéklás-rozmaringos keksz és a zöldséges wrap vitte a prímet – ez utóbbiban a mustáros vinaigrette-en kívül minden összetevő, a gőzölt káposztalevelek és az édesre sült répa is a Natura Hill gazdaságból került a tányérunkra. A meleg italok szintén különlegesek, akkor is, ha csak papírpohárban érkeznek, a forralt bor fűszerei is a kertből vannak, akárcsak a tea összetevői. 

A Natura Hill pop-up büfé remekei várhatóan márciusig kóstolhatók Zebegény központjában – közben az anyaegység a hegyen természetesen zavartalanul működik tovább –, szóval akár a Julianus-kilátóhoz, akár a Sárkánydombra kirándulunk, érdemes útba ejteni a pop-up büfét. Elvégre nem annyira gyakori, hogy egy Michelin által ajánlott hely remekeit kóstolgathatjuk pár szár forintért.

Címkék