Keresés EN

Gasztró

Pár perc pasta – Egykezes tésztázó nyílt a Mechwart ligetnél

Négyféle olasz tészta, amit átlagosan 5 perc alatt kapunk meg – one-man show tésztával a BudaPastában, a Mechwart ligettől 2 percre.

Endrődy Krisztián a szombathelyi színházból, illetve különböző tévés produkciókból lehet ismerős, mostanában azonban az Erőd utca egyik üzletében találjuk, mégpedig a pult mögött. Krisztián nem hagyta el a színpadot, csupán valami újdonságra vágyott, és mivel a színészet mellett a vendéglátásban is van tapasztalata, úgy döntött, kipróbálja magát tésztásemberként.

Mindenképpen olyan vendéglátóhelyet képzelt el, ahol one-man show-ban készülhet a termék, a tészta pedig abszolút alkalmas erre. Ráadásul, mint mondja, nagyon lehet pörgetni, és extra frisset lehet belőle kínálni. Krisztián nyitás előtt, frissen készíti el az aznapi 2-3 fajta tésztaalapot, és a rájuk való ragukat is, így amikor a vendég rendel, tulajdonképpen csak a tésztát kell kifőzni és összemelegíteni a raguval.

Az étlapon 4 tészta van összesen, ezek közül kettő hetente változik – jelenleg a carbonara és a pomodoro annyira keresett, hogy Krisztián úgy döntött, ők maradnak, de a másik két tétel mindig változik, hogy az se unjon rá a BudaPastára, aki hetente visszatérne. 

A BudaPasta 11 és 15 óra között van nyitva – ebédelős hely tehát –, de arra is ideális, hogy a suliból hazafelé felkapjunk valami friss és házias ételt, amit a gyerek tuti megeszik, ha már a menzaételhez nem nyúlt. Az árak korrektek – a legolcsóbb tészta 2690 Ft, a héten a legdrágább, a lazacos 3490 –, az adagokat pedig bőven mérik; a friss tészta pedig amúgy is sokkal laktatóbb, mint a száraz változat.

Krisztián igyekszik úgy alakítani a kínálatot, hogy a vendégek kívánságai is szem előtt legyenek – ha nagyon sokan kérnek egy bizonyos tésztát, akkor könnyen lehet, hogy előbb-utóbb felkerül az étlapra.

Elérhetőségek

BudaPasta

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Neked ajánlott

A