Keresés EN

budapest

Iskolautcává alakítják a józsefvárosi Trefort utcát

A Józsefvárosi Önkormányzat Biztonságos Iskolautcák programja keretében a november 27-i héttől diákbaráttá alakítják a Trefort gimi utcáját.

A Józsefvárosi Önkormányzat oldalán olvasható közlemény szerint a Trefort utca zsákutca lesz a Puskin utca felől, a gimnázium előtti teret pedig az iskola diákjai töltik meg élettel. A VIII. kerületi önkormányzat év elején úgy döntött, hogy erősíti a gyalogos, kerékpáros közlekedés biztonságát az oktatási intézmények közelében. 

Mint írják, a Trefort utca a Trefort gimnáziummal, valamint a RÉV8-cal együttműködésben a legmagasabb szintű iskolautca lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Puskin utcából behajthatnak az autók, de a gimnázium vonalában parkolásgátló oszlopokkal zárják le az utcaszakaszt a gépjárműforgalom elől. Ugyanígy a Szentkirályi utca felől is tilos lesz a gépjárművek számára a behajtás. A Trefort utcát korábban a Rákóczi útra balra kanyarodás céljából használó gépjárművel közlekedők számára ez kb. 400 méteres kerülőt jelent a Bródy Sándor utcán keresztül.

A forgalmi rend kialakítása után padokkal és növénydézsákkal, pingpongasztallal és rögtönzött kültéri tanóra tartására alkalmas szabad terekkel nyílik majd meg a gimnázium előtti tér. Az önkormányzat és a RÉV8 munkatársai folyamatosan figyelik majd a térhasználati szokásokat, tavasszal pedig az iskolásokat és a környék lakóit is megkérdezik a tapasztalataikról.

Jelenleg további 5 iskolával folynak egyeztetések hasonló utcák kialakításáról, ezek a Németh László Általános Iskola, a Budapest School, a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola, valamint a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Új városnegyed biztosan lesz Rákosrendezőn, de a toronyház sincs kizárva

?>

Rákosrendező romos területének fejlesztése biztosan elindul, de még nem eldöntött, hogy milyen irányban haladnak majd az új negyed kialakításánál.

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Neked ajánlott

A