Keresés EN

budapest

A jövőben több nyilvános vécé és fa lehet a budapesti közterületeken

Lezárult a fővárosi közösségi költségvetés szavazása, 18 fejlesztési ötlet valósulhat meg a jövőben, köztük a Széll Kálmán tér árnyékosabbá tétele, a Szent Gellért rakpart gyalogosok és kerékpárosok számára biztonságosabbá alakítása, és Budapest közterületein végre több nyilvános vécé is lesz.

Lezárult a szavazási időszak, amin a fővárosi közösségi költségvetés nyílt ötletpályázatának nyerteseiről dönthettek a lakosok. Ez alapján a Fővárosi Önkormányzat 18 fejlesztési javaslatot valósít meg a jövőben. A Zöld Budapest keretén belül még több utcát árnyékolnak majd növényzettel és a beton helyét is több helyen fák és bokrok veszik majd át. Az Esélyteremtő Budapest keretében több nyilvános vécé lehet Budapest közterületein, míg a Nyitott Budapest kategóriában még több védett kerékpáros útvonal jöhet létre.

Ezeken túl a Helyi Nagy Ötletek kategóriában két ötlet nyert: Tegyük árnyékosabbá, hűsebbé a Széll Kálmán teret és a Biztonságosabb gyalogos és kerékpáros közlekedés a Szent Gellért rakparton, míg a Helyi Kis Ötletek kategóriában 12 javaslat valósulhat meg. Ezek között olyan projekteket találunk, mint a Boráros tér zöldítése, a kőbányai Liget tér fásítása, zebra az Üllői úton a Corvin negyednél vagy a Népliget gyalogos és kerékpáros elérésének megkönnyítése. 

Forrás: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Cimkék

Hasonló tartalmak

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Budapest

136 éves az első fővárosi villamosvonal – Képgalériával köszöntjük a szülinapost

?>

1887. november 28-án készült el a főváros első villamosvonala, amely a Nyugati pályaudvar és a Király utca között haladt. Képgalériával köszönjük meg a járművek több mint százéves munkáját.

Budapest 150 – Bódis Krisztián kedvenc drónfotóival köszöntötte a fővárost

?>

Egészen különleges szemszögből láthatjuk Budapest impozáns épületeit, tereit, pontjait, újra rácsodálkozva, mennyire nagyszerű hely is a városunk.

Csodás fotókon 2023-as budapesti ősz – Képgaléria

?>

Fotósaink bejárták a várost, hogy elkapják a legjobb pillanatokat.

Neked ajánlott

A