Lezárult a fővárosi közösségi költségvetés szavazása, 18 fejlesztési ötlet valósulhat meg a jövőben, köztük a Széll Kálmán tér árnyékosabbá tétele, a Szent Gellért rakpart gyalogosok és kerékpárosok számára biztonságosabbá alakítása, és Budapest közterületein végre több nyilvános vécé is lesz.

Lezárult a szavazási időszak, amin a fővárosi közösségi költségvetés nyílt ötletpályázatának nyerteseiről dönthettek a lakosok. Ez alapján a Fővárosi Önkormányzat 18 fejlesztési javaslatot valósít meg a jövőben. A Zöld Budapest keretén belül még több utcát árnyékolnak majd növényzettel és a beton helyét is több helyen fák és bokrok veszik majd át. Az Esélyteremtő Budapest keretében több nyilvános vécé lehet Budapest közterületein, míg a Nyitott Budapest kategóriában még több védett kerékpáros útvonal jöhet létre.

Ezeken túl a Helyi Nagy Ötletek kategóriában két ötlet nyert: Tegyük árnyékosabbá, hűsebbé a Széll Kálmán teret és a Biztonságosabb gyalogos és kerékpáros közlekedés a Szent Gellért rakparton, míg a Helyi Kis Ötletek kategóriában 12 javaslat valósulhat meg. Ezek között olyan projekteket találunk, mint a Boráros tér zöldítése, a kőbányai Liget tér fásítása, zebra az Üllői úton a Corvin negyednél vagy a Népliget gyalogos és kerékpáros elérésének megkönnyítése. 

Forrás: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Címkék