A Lumina fénypark idén visszatér a Palatinus Strandra, a témája pedig természetesen a 150 éves Budapest és története, vagyis egy fényességes, 1-1,5 órás időutazáson vehet részt az, aki végigsétálja a 1,5 km-nyi fényutat. A Lumina Park október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, mindennap sötétedéstől 21 óráig. Idén egyébként a karácsonyi hangulat jegyében a Római fürdő 7 hektáros parkjában egy másik látványosság is nyílik, a Lumina Christmas Park, ami november 10-től 2024. január 15-ig látogatható.

A Lumina Park nem idézi fel a főváros történetének minden egyes pontját, hisz erre nem is alkalmas, hanem egy-egy jellemző szakaszára összpontosít. A fényes séta a római korral, Aquincummal, a légiósokkal és a gladiátorokkal kezdődik. Komolyabb figyelmet kapott a már egyesült, 19. század végi Budapest, megidézik a dicső kor hangulatát. Megjelennek a főváros ikonikus jelképei, úgymint a Lánchíd, a kőoroszlánok, az Országház és számos további emlék, helyszín és épület a főváros történelmének jellemző korszakaiból. 

Láthatunk földalattit fényből, bepillanthatunk a fürdők egyre élénkülő világába, meglátogathatunk egy grundot, és azt is láthatjuk, ahogy berobbant a mozi Budapestre. A II. világháború utáni évtized, az 50-es évek éppúgy nem marad fény nélkül, mint a rock- és a diszkókorszak, és a jelen Budapestje is megidéződik, sőt, a jövőbe is bepillanthatunk. A csodálatos Lumina Park október 19-től várja a látogatókat, nem csak a budapestieket.

További infók itt.

Címkék