A Werk Akadémia kávézója és a szigligeti Art Café együttműködésének köszönhetően, a Pozsonyi út közvetlen közelében nyitott meg a Werk Art Café. Az izgalmas beszélgetéseknek mindig is tökéletes társa volt egy jó pohár bor vagy egy melengető fekete, amit az árak miatt itt szélesebb, színesebb vendégkör is megengedhet magának. A régi kávéházak szellemi közegét vizionáljuk első látogatás után. Reméljük, nem tévedünk.

A Werk Akadémia már 16 éve kínál izgalmas művészeti, kulturális képzéseket, ahol nemcsak tanulhatunk, hanem részesei lehetünk egy igazán pezsgő közösségnek is. Divattal, lakberendezéssel, filmművészettel, kulturális menedzsmenttel vagy kreatív írással kapcsolatos képzéseiken olyan szakemberektől tanulhatunk, akiknek véleményét akkor is érdemes meghallgatni, ha már járatosabbak vagyunk egy adott témában, és akkor is, ha még nem.

Réz András, Nyáry Krisztián, Cserna-Szabó András, Bartók Imre, nem kezdjük el dobálni a neveket a menő oktatói névsorból, inkább azt hangsúlyoznánk, hogy a Werk Akadémia egy olyan, nyitott gondolkodásra biztató kreatív műhely, ami számunkra megidézi az egykori kávéházak szellemiségét is. Egy olyan közösséget, ahol pezsgő elvi viták és izgalmas beszélgetések folytak, de jóindulattal derülni is lehetett, mondjuk, Csontváryn, aki kiváló művész, ám furcsa figura volt. Persze nem véletlenül hívjuk a kávéházat kávéháznak, egy ilyen félig alkotó, félig szórakoztató beszélgetést nehéz elképzelni egy erős fekete vagy egy pohárka jó bor nélkül.

A Csanády utcában október eleje óta erre is lehetőségünk nyílik, hiszen a Werk Akadémia kávézója most összefogott a Káli-medence-szerte ismert szigligeti Art Caféval, így jött létre a Werk Art Café, ahol mostantól ropogós, langyos péksütiket, szendvicseket, balatoni borokat és természetesen igazán jó eszpresszót, capuccinót is kapunk. A szigligeti hely tulajdonosai egyébként maguk is képzőművészek, így jól kapcsolódnak az itteni közeghez.

A kávé a Caribou Coffeetól érkezik, klasszikusabb, sötétebb pörkölésű, a meleg italok széles palettán mozognak, a specialty vonalat és az ízesített, habos kávékölteményeket kedvelők is megtalálják a számításukat. Emellett Kisbalaton szörpök és jó ízléssel kiválasztott balatoni borok is várják a vendégeket. Ha pedig éhesek lennénk, helyben sült édes és sós péksütik, szuper szendvicsek is akadnak.

Az árazás a környékhez és a minőséghez képest egyenesen szuper, egy kapucsínó 850 Ft, hozzá egy croissant 400 Ft, így még szélesebb, még Pozsonyi utcához szokott szemmel is színesebb réteget tud megszólítani a hely. A Werk Art Café a hónap elején nyitott, a későbbiek folyamán pedig programok is lesznek. Addig is térjünk be akár hetente többször is, egy jó kávéra, este egy pohár borra, egy itteni kis szusszanás után valószínűleg sokkal lelkesebben, kreatívabban látunk majd neki az előttünk álló feladatoknak.

Címkék

Elérhetőségek

Werk Art Café 1132 Budapest, Csanády utca 11. Facebook-oldal