A Magyar Divat & Design Ügynökség február 2. és 6. között rendezi meg a Budapest Central European Fashion Weeket (BCEFW), ahol a szokásokhoz híven számos divatprogram és a legnagyobb magyar és regionális divatmárkák 2023/2024-es őszi-téli kollekciójának bemutatója várható. A BCEFW ezúttal több újdonságot is tartogat, például a tervezők most nem kifutós modellekkel debütálnak, hanem kreatív prezentációk formájában.

Az idei divathét legnagyobb újítása, hogy az eddigiektől eltérően a tervezők kreatív prezentációk keretében mutathatják be legújabb kollekciójukat. Ezenkívül pedig a február 4-i és 5-i fő eseményeken négy helyszín ad majd otthont a tervezők prezentációinak: a Nemzeti Táncszínház, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épülete. A Magyar Divat & Design Ügynökség célja ezzel, hogy ne csak a tervezők kreativitásán, hanem a helyszínek változatosságán keresztül is erősítsék Budapest regionális turisztikai szerepét.

Az Ügynökség 2023 januárjában felállította a BCEFW eseményt támogató szakmai grémiumot, az Advisory Boardot. A tanácsadó testület elsődlegesen a közép-kelet-európai divatszektor működését és vonzerejét fejlesztené, célul tűzte ki, hogy hatékonyabb támogatási rendszert alakít ki a hazai és a régiós tervezőkre és a fiatal tehetségekre fókuszálva, valamint a divatipart érintő aktuális kérdések megvitatása is fontos számára, figyelembe véve a különböző fenntarthatósági és technológiai szempontokat is.

A 2023/2024-es őszi-téli kollekciókat bemutató BCEFW különlegessége így tehát az, hogy a tervezők prezentáció formájában mutatkoznak be. A márkáknak lehetőségük nyílik arra, hogy saját karakterjegyeiket az új koncepció mentén még inkább érvényre juttassák, jobban felkeltsék ezáltal a szakma és a nagyközönség figyelmét az Ügynökség által nyújtott kreatív önkifejezési szabadság lehetőségével. A 15 magyar, 2 lengyel és 2 szlovák divatmárka prezentációi mellett számos side event színesíti majd a divathét programját, a Fashion Streeten pedig BCEFW pop-up store is megnyitja kapuit a vásárlók előtt.

Címkék

Elérhetőségek