Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró Hírek

Magyar jégkrémeket is díjaztak egy rangos nemzetközi gasztroversenyen

Az Anjuna vakteszttel, a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában ért el sikereket a Great Taste Awardson.

A Great Taste Awards 1995 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari díj, amit egy több száz fős szakmai zsűri oszt ki. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba, és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét” – mondta el Szalay József ügyvezető.

Az Anjuna több kategória közül a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett 8 termékkel, ezekből 7 jégrém kapott 1 vagy 2 csillagot, ami az élelmiszeripar topkategóriája. 2 csillagot kapott a szicíliai pisztácia, ahol a zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a színt, valamint azt, hogy az ice pop krémesen olvad, akár egy fagylalt. Emellett 1 csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé.

Ezek a jégrém és a fagylalt kategóriában magas minősítésnek számítanak, azt jelentik, hogy a zsűri elismerte a magas minőségű és első osztályú alapanyagokból készült jégkrémeket, a felhasznált alapanyagokat. A bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, csak íz alapján hozták meg döntésüket.

Forrás: Turizmus Online

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A