Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

Budapest kedvenc művészudvara újratöltve – Az újranyílt Paloma Artspace-ben jártunk

Az egyik kedvenc palotaudvarunk nemcsak szépségével hódít, hanem azzal is, hogy egy szuper közösség tölti meg élettel. A Paloma 2014-ben nyitotta meg kapuit, így éppen ideje volt egy kis ráncfelvarrásnak, most Paloma Artspace-ként újultak meg. Közel 60 márkának adnak otthont, a helyszínen pedig közvetlenül a tervezőkkel találkozhatunk.

A Kossuth Lajos utcában, a Ferenciek tere közvetlen közelében, egy építészcsalád egykori otthonában, a Wagner-házban találjuk a Paloma Artspace-t. Bár a ház kívülről talán nem tartozik a környék legszebb épületei közé, az ütött-kopott homlokzat mögött igazi kincset találunk. A reneszánsz palotákat idéző belső udvar földszintjét és a félemelet alatti árkádok alatt meghúzódó helyiségeket szuper művészközösség lakta be.

A Paloma története jóval előbb kezdődött, mint gondolnánk, ugyanis már a kilencvenes évek elején is működött itt ezen a néven üzletház, ahol az elegáns boltok között a belső udvarban szőnyegen közlekedhettünk, ekkor összesen 23 üzlethelyiséget alakítottak ki, ám a rövid virágzásnak az első „igazi” plázák megnyitása véget is vetett a ’90-es évek legvégén. A helyiségek ezek után sokáig üresen álltak, mígnem 2014-ben megnyitott a Paloma, egy olyan művészudvar, ahol elsősorban fiatal alkotók kaptak lehetőséget. A közel tíz éve működő kezdeményezés fénye az utóbbi időben kicsit megkopott, ideje volt egy kis ráncfelvarrásnak. Így idén egy régóta itt dolgozó alkotó, Fülöp Erika vezetésével újranyitottak Paloma Artspace néven.

Jó látni, hogy a csodás palota emeleteit megtölti az élet, az egyforma üzletportálok mögött összesen 14 helyiség várja az itt dolgozni vágyó alkotókat. Ebből jelenleg 10 szobának vannak lakói, így még be tudnak fogadni néhány jelentkezőt. A Paloma Artspace összesen 60 alkotónak ad bemutatkozási lehetőséget, vannak befutott márkák és ígéretes kezdők is, egy-egy üzlethelyiségben többfajta termékkel, alkotóval találkozhatunk, ezenkívül pedig egy ötvös- és bőrdíszműves műhely is működik a helyszínen. Az alkotók menedzseri segítséget is kérhetnek, illetve közösségi tér, workshopszoba is a rendelkezésre áll, így kollaborációkban is reménykedhetünk, programok is lesznek, érdemes a Facebookon is követni őket.

A legjobb azonban, hogy az itt található közösség az újítások hatására érezhetően megpezsdült, alapvetően még az sem áll rosszul a helyszínnek, hogy nincs teljesen felújítva, hiszen így nagyobb hangsúlyt kapnak azok az apró jelek, amikből láthatjuk, hogy a környezetüket szerető alkotók dolgoznak itt. Az egyforma portálok mögött pedig nagyon lelkes és egymás munkáját is tisztelő művészekre lelünk.

A Palomában ugyanis nem eladókkal találkozunk, hanem a tervezőktől vásárolhatunk, és az egyes szobákban általában több tervező munkáit találjuk meg. A termékek ráadásul árazásban is elég széles palettán mozognak, így akkor is fogunk valamit találni, ha apróságot keresünk, és akkor is, ha szeretnénk valami különlegességgel meglepni magunkat vagy szeretteinket. A legnagyobb helyiségben például A New Accent és Vadjutka ékszerei mellett Handrea Design táskákat, a Pihepots rusztikus stílusú kerámiáit, Sulyandesign ruhákat és sok egyéb szépséget is találunk, összesen 18 márka képviselteti itt magát.

Fent, a félemeleten lévő üzletek között két műhely is van, itt készülnek Ihász Emese csodás ékszerei és a CQ brand csodás bőrkiegészítői, -táskái is. A Palománál arra is figyelnek, hogy a termékpaletta változatos legyen, így egy helyen válogathatunk Makra Gabriella gyöngyékszerei, a Kreagora klasszikusabb ékszerei, a Szilke Kerámia lakberendezési tárgyai, a Wildpastel és a SilkbyHajna öltözékei, kendői között, de olyan különlegességeket is vásárolhatunk, mint Hecendorfer Tímea menyasszonyi ruhái vagy az Unita Design csomagolóanyagok és kutyás termékek.

Egyébként pedig egy igazi kreatív hangyabolyt látunk magunk előtt, 

Egyébként pedig egy igazi kreatív hangyabolyt látunk magunk előtt, 

az egy szobában lévő tervezők ismerik, szeretik egymás munkáját, egészen más tőlük vásárolni, mint egy személytelenebb üzletben, a helyiségekben pedig folyamatos a tervezők közötti mozgás. Új tervek, új koncepciók születnek, így a termékskála folyamatosan változik, érdemes tehát nemcsak egyszer elmenni, hanem akár néhány havonta visszatérni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Neked ajánlott

A