Bár látszólag a Sziget Fesztivál ideje alatt megáll az élet a városban, azért ne tévedjünk akkorát, hogy bedőlünk ennek a látszatnak. A Szigeten túl is van élet, vannak programok, úgyhogy ha egyetlen napot sem töltünk el az óbudai bulihelyszínen, akkor sem kell a négy fal között malmoznunk. Programok a városban a Sziget Fesztivál ideje alatt, ráadásul napi két ajánlatot is adunk, hogy legyen miből választani.

Augusztus 10., csütörtök

A Sziget nyitónapján mi mást is csinálhatnánk, mint hogy bulizunk, koncertre megyünk és táncolunk. A Budapest Parkban Szabó Balázzsal és zenekarával tölthetjük az egész esténket. A nyári koncerthelyszínre 4 év után visszatérő Szabó Balázs Bandája nemcsak közös koncertet ad ezen az estén a Budapest Jazz Orchestrával, hanem utána a frontember, már a saját zenekara nélkül, de a Tázló együttes tagjaival együtt moldvai dallamokra épülő táncházat is tart, amihez kis pluszt ad az a tény, hogy a táncház műfaját épp ő, Szabó Balázs honosította meg a Budapest Parkban.

Ha viszont másfajta zenei élményre vágyunk, akkor irány Óbuda, de csak a Kobuci Kertig megyünk, ahol Tövisházi Ambrus filmzenés-triphopos-tombolós-táncolós zenekara, az Erik Sumo Pillola Magica Disco Band adja idei egyetlen önálló szabadtéri koncertjét. 

Augusztus 11., péntek

Pénteken már harmadik napja zajlik a Kazinczy utcában, a Botellón Teraszon a második alkalommal megrendezésre kerülő French Food Festival, ami nem mást jelent, mint faltól falig francia gasztronómiát és kultúrát. A háromnapos rendezvény utolsó napján még behozhatjuk a lemaradást, és kortyolhatunk bort meg pezsgőt, miközben az isteni falatokat kóstolgatjuk, és mindezt természetesen minőségi akusztikus élő zenére. Aztán persze indulhat a buli, és mehetünk az A38 Hajóra, ahol, ha nagyobb a társaság, többfajta ízléssel, választhatunk az aznap esti kínálatból: a hajó gyomrában a Bladerunnaz tart drum&bass-szertartást a holland Icicle-lel, de akinek túl sötét és túl elektronikus a zene, mehet a tetőteraszra, ahol a 90-es évek meg az ezredforduló slágerei előtt tisztelgő bulit tartanak.

Augusztus 12., szombat

Szombaton adhatunk kicsit a pszichedeliának és a természetközeliségnek. Különleges program lehet a SUP Budapest szervezésében a Hullócsillagtúra. 18 órakor találkozik a csapat a SUP Budapest bázisánál, majd a naplementében a csapat közösen evez ki a Lupa melletti Egyfás-szigetre, hogy fényszennyezésmentesen láthassák a Perseidák meteorraj érkezését. Közben pedig tüzet raknak, gitároznak, szalonnát sütnek. Kint is lehet aludni, majd másnap visszaevezni reggel, de ez nem kötelező, aki szeretne, éjfélkor kiviszik a Római-partra. Persze mehetünk aznap este is koncertre, például a Kobuci Kertbe, ahol aznap este lép fel a pszichedelikus és természetközeli zenék első számú zenekara, a Korai Öröm. 

Augusztus 13., vasárnap

A vasárnap egy laza nap, és egy igazán vidám kiállítás teheti tökéletessé, például az, amit a Kiscelli Múzeumban láthatunk, A jólfésültség története – Fodrászipari forradalom Budapesten címmel, és ami a fővárosi fodrászatok meg úgy általában a hajápolás és a -vágás kultúrtörténetével foglalkozik. Ebéd után, majd pedig az ebédet követő csendes pihenőt követően ismét meglátogathatjuk az A38 Hajót, ahol az Orrteraszon tartja szokásos, hetedik éve tartó vasárnap délutáni és kora esti zenei szeánszát DJ Palotai, Sunday Session címmel. 

Augusztus 14., hétfő

Mivel a Sziget maga az őrület, ezért hétfőn mi magunk is csinálhatunk valami dilizőset, amit máskor sosem teszünk, ráadásul akkor a hét is jól kezdődik, némi mintatöréssel. Elmehetünk például a Dürer Kertbe, ahol Pepita Partyt tartanak, ami nem más, mint a bolondos és bohókás táncok (lindy hop, balboa, solo jazz & charleston, shag és blues) iránt vonzódók közös swingestje. A 20-as, 30-as évek, vagyis a jazzkorszak hangulata meg pezsgése költözik a Duna-partra aznap este. Persze még idő előtt az inunkba szállhat a bátorságunk a táncos kihívástól, úgyhogy akár a Magyar Zene Házánál is tölthetjük az esténket, ahol a szabadtéri színpadon egy világzenei csemege lép fel, a Madalitso Band Malawiból. 

Augusztus 15., kedd

Ha még bírjuk szusszal a Sziget utolsó napján, megtolhatjuk egy kellemes és szórakoztató szellemi kihívással – vagy maradunk a zene mellett. Ha gyűjtünk egy maximum 8 főt számláló csapatot, és befizetjük a nem túl sok, 1000 Ft-os nevezési díjat, mehetünk ismét a Dürer Kertbe, de ezúttal swing helyett szabadtéri kvízestre, amiben az a jó, hogy ha nem nyerünk, akkor is megtudunk jó pár (ha nem is hasznos, de mindenképpen) érdekes információt. Ha nem szeretnénk okosodni, akkor maradjunk csak a jó öreg bulivonaton, ami egészen a Pontoon hajóig visz aznap este. A Suhaid & Friends programsorozat nemcsak remek bulit sejtet, hanem aznap estére olyan vendégeket, mint DJ Mélygarázs (vagyis a Panel Surfersben és a Kibaszott Emberekben játszó Holló Máté) és a kreatív energiák nemzeti nagyasszonya, Vida Vera. Zeneileg lesz itt minden, mint a búcsúban vagy egy rendes fesztiválzáró éjszakán. 

Címkék