Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésében az ingyenesen letölthető Digitális Vándor alkalmazás tíz új, Budapest környéki ösvénnyel gazdagodott. Ezeken a Parkerdő címerállata, Oszi, a kis holló kalauzol végig bennünket.

Az Aktív Magyarország ingyenesen letölthető alkalmazása, a Digitális Vándor országosan több mint 70 útvonalon kalauzol végig és fedi fel az egyes ösvények titkait és érdekességeit a kirándulók és a túrázók számára. Az applikáció most 10 új ösvénnyel gazdagodott a Pilisi Parkerdő Zrt. segítségével, melyek Budapest környéki erdőkben kanyarognak. Az útvonalakon Oszi, a holló (ő a Parkerdő kabalaállata) vezetésével fedezhetjük fel az itt található erdők, mezők és vizek (élő)világát. Az ifjú hollósrácnak nagyapja, a mindentudó Ottokár segít a kalauzolásban. 

A 10 ösvényt Visegrád, valamint az érdi Beliczay-sziget között találjuk. E kettőn kívül kalandozhatunk még Oszi vezetésével a Deák-völgyi tavaknál, a Hirsch-oromnál, a Holdvilág-árokban, Csobánka környékén, a Budakeszi Vadasparkban, a Budakeszi Arborétumban, a Kamaraerdőben és Biatorbágy környékén. A kamaraerdei kalandot nemcsak digitális formában élvezhetik a gyerekek, hanem ingyen beszerezhető a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein képregény formájában is. Aki öt ösvényt teljesít, digitális kitűzőt kap, amit a Budakeszi Vadasparkban tud beváltani egy valóságos Oszi-kitűzőre meg egy belépőre a vadasparkba. Reméljük, most, hogy van virtuális kirándulás, az igazit senki sem fogja megspórolni, elvégre mégiscsak az a jobb. 

Címkék