Keresés EN

Szabadidő

Kamaraerdő

A XI. kerületi Kamaraerdő csupán egy ugrásra van a belvárostól. Elrobogunk a 41-es villamossal a végállomásig, és a városi nyüzsgésből hirtelen a természetben találjuk magunkat, ahol árnyas fák alatt kirándulhatunk. Érdemes a T jelzéssel jelölt tanösvényt követni, hiszen 12 táblájáról megismerhetjük a környék történetét, élővilágát és geológiai szerkezetét. Az erdő fontos fafajai például a cser- és a kocsánytalan tölgy, a cserjeszintet többek között galagonyák, kecskerágók és kökények alkotják, a lombkoronák közt pedig egerészölyvet, fekete harkályt vagy épp egy őszapót pillanthatunk meg. A 4 km hosszan kanyargó ösvényt nagyjából két óra alatt járjuk végig, ha minden állomást útba ejtünk. A legmagasabb ezek közül 224 méter magasan, a Vadász-hegyen rejtőzik, ahová egy nem túl hosszú, viszont eléggé meredek szakasz vezet, ráadásul itt-ott kiálló gyökerek is nehezítik a haladást. A többi megálló szerencsére barátságosabb ennél: a Nagyréten például tűzrakó helyeket és padokat találunk, sőt, a közelben még egy játszótér is várja a legkisebb kirándulókat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A