Noha a klub működtetésének stabilizációja ezekben az időkben továbbra is kihívást jelent, nemsokára újra megnyitja kapuit a Budapest Jazz Club.

Nemrég beszámoltunk róla hogy a megnövekedett költségek miatt sajnos bezárni kényszerült a jazzélet egyik központja, a Hollán Ernő utcai Budapest Jazz Club. A tárgyalások a Fővárossal folyamatosak voltak a háttérben, azonban nem sikerült megoldani a helyzetet, június 26-án pedig bezárták a klubnak helyet adó ingatlant. Majd szerencsére jött a jó hír, hogy segítséggel újranyithatnak: a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, plusz 10 millió forintos támogatást ítélt meg a Budapest Jazz Club számára.

Most pedig kiderült a dátum is: 

július 18-án újra megnyitja kapuit a Budapest Jazz Club.

július 18-án újra megnyitja kapuit a Budapest Jazz Club.

A budapesti jazzrajongók számára mostantól piros betűs napon a klub egyik legtöbbet szereplő művészpárosa, a könnyed sanzonokat és ötletes feldolgozásokat rengeteg humorral, játékosan megszólaltató Micheller Myrtill – Pintér Tibor duó lép fel, majd a minden fennálló nehézség ellenére is ünnepi hangulatú újranyitó esten a koncertet hajnalig tartó Jam Session követi, melynek házigazdája a neves testvérpáros, Balázs Elemér dobos és fivére, Balázs József zongorista. Azoknak, akik esetleg még nem jártak volna a klub ilyen programján: a Jam Session sorozat alkalmaival egyaránt találkozhatnak a legfiatalabb tehetségekkel és a legnagyobb nevekkel. 

Azok pedig, akik a műfaj könnyedebb, vagy épp vokális stílusait preferálják, könnyen találhatnak ízlésüknek megfelelő koncerteket a BJC kínálatában, hiszen a szervezők nyáron is sokszínű programmal várják a közönséget. Csak néhányat említve a júliusban és augusztusban keddtől szombatig nyitva tartó klub palettájáról: Elsa Valle, a Budapest Bossanova, Claudia Castagno, Gereben Zita, Gyémánt Bálint, Oláh Krisztián, és még számtalan jeles előadó lesz látható és hallható a BJC-ben. A keményvonalas jazzrajongók pedig ősztől újra élvezhetik a tengerentúli világsztárok produkcióit. Az október 31-i Benito Gonzalez Trio feat. Jeff Tain Watts és a november 7-i James Carter Organ Trio koncertjei mellett a klub még jó néhány zseniális zenészt felvonultató meglepetést ígér erre az évre.

Címkék