A Pintér Galéria szervezésében, a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában rendezték meg a Minusplus építész- és designer iroda Utcamínusz Pluszlakás Jótékonysági Árverését.

Az idén 20 éves építésztervező és designer iroda, a Minusplus nyerte el a Év Belsőépítésze díjat. A kerek születésnapjuk alkalmából a cég felkérte a munkatársait, hogy válasszanak ki egyet-egyet a kedvenc projektjeik közül, és készítsenek egy ahhoz kapcsolódó művészeti alkotást. Végül összesen 19 készült el, amit kiegészítettek még további értékes és kifejezetten az eseményre készült ajándéktárgyakkal. Ezek aztán egy jótékonysági árverésen kalapács alá kerültek. Ennek megszervezésében segített a Minusplusnak a Pintér Galéria, az esemény helyszíne pedig a Magyar Építőművészek Szövetségének székháza volt. 

Minden tárgy elkelt, és a befolyt 1.015.000 forintos adományösszeget az iroda az Utcáról Lakásba! Egyesületnek ajánlotta fel hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek támogatására. A jótékonysági szervezet – összedolgozva önkormányzatokkal, illetve magánemberekkel – szociális bérlakás-hálózatot, valamint lakásügynökséget működtet, és többszáz ember lakhatását segíti és támogatja. Ehhez a munkához kapták most meg a több mint 1 milliós forintos összeget a Minuplustól, melynek építészeti szemléletében is helyet kap a gondolat, mely szerint a méltóságteljes élet alapfeltétele a biztonságos lakhatás. Példaértékű tett volt ez az építésziroda részéről. 

Címkék