A Kultudvar program a Lakáskoncert.hu és a Margit-negyed projekt együttműködésével valósul meg és a környék szép, régi, felújításra szoruló házaira fókuszál.

A Lakáskoncert.hu közösségi finanszírozással megvalósuló koncerteket szervez, és mindig valami extrém helyen: magánlakásokban, tetőteraszokon, irodákban, gangokon és belső udvarokon. Az oldalukon ki lehet választani az előadót, és ott is lehet jelentkezni, ha igény lenne egy bensőséges hangulatú koncertre, melynek árát akár közösségi finanszírozásban is ki lehet fizetni. Őket találta most meg a II. kerületi Önkormányzat Margit-negyed projektje, hogy fogjanak össze és csupa régi, szép ház udvarán rendezzenek koncerteket, a bevételt pedig fordítsák az épületek felújítására. Ez a Kultudvar. 

A Kultudvar koncertsorozat idén nyáron a II. kerületbe csábítja azokat a városlakókat, akik egyaránt szeretik a zenét meg a régi házakat. Az 1898-ban épült Frankel Leó út 10. – melynek aljában a Vietnámigulyás.hu-t, a Susu Keramikát és a Telefon Bisztrót is találjuk – lesz a koncertek helyszíne. A ház nagyon rossz állapotban van, minden szinten felújításra szorul. A koncertekből befolyt összeget a folyamatos műszaki javításokra fordítják majd, de lesz kiállítás is Hénics Fruzsina fotográfus munkáiból. És hogy mely előadók akusztikus koncertjét nézhetjük meg?  Például Hangácsi Mártonét, Gájer Bálintét, Petruskáét vagy Szederét. További részletekről, a belépők áráról, illetve a választható zenészek listájáról a Kultudvar oldalán tájékozódhatunk. 

Címkék