Hát ezt is megértük! Tavaly még csak éledezett a fesztiválszezon, idén viszont újra a régi fényében tündököl, úgyhogy már tényleg csak a jó idő hiányzik. Aludni sem kell sokat, mindössze bő két hét, és ismét felpörögnek a bulik meg az események. Budapesten és környékén fesztiválról fesztiválra járva is eltölthetjük a teljes nyarat, mert már nemcsak a Sziget jöhet szóba, hanem számtalan kisfesztivál is.

Szeláví! Fesztivál

Zene, irodalom, tánc- és gyermekprogramok, gasztronómia, valamint iparművészeti vásár várja a vendégeket a nyár legelső fesztiválján, amit az egri vár másolatánál, a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában rendeznek meg. A Szeláví! még egészen fiatal fesztivál, az idei a harmadik, és csupa hazai előadót nézhetünk meg a két koncertszínpadon, többek között fellép a Budapest Bár, a Galaxisok, Kollár-Klemencz László, a Jónás Vera Experiment, az Aurevoir., valamint a Carson Coma akusztikus, a Platon Karataev pedig duó formában. 

Hol: Pilisborosjenő
Mikor: június 24.
Jegyek: A jegyek most még elővételi áron kaphatók. A 3 napos bérlet 16 500 Ft, egy napijegy 6500 Ft, a kétnapos jegy pedig 10 500 Ft. A további kedvezményekről és a 3 nap eseményeiről a fesztivál honlapján tájékozódhatunk. 

Kolorádó

A budai hegyekben évről évre megrendezett, hangulatos és családias fesztiválnak nagyon sok az előnye, de a legnagyobb az, hogy nincs térerő és nincs net, így a telefonok otthon vagy a zsebekben maradnak a 4 nap alatt. 5 helyszínen zajlik az élet, a fellépők – akik között külföldi előadó is akad – az undergroundból érkeznek. Idén a francia La Femme lesz a húzónév, mellette pedig olyanokat nézhetünk majd meg többek között, mint Beton.Hofi, Pogány Induló, az Analog Balaton, Дeva, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Elefánt meg a Bëlga.

Hol:
 Nagykovácsi

Mikor: június 28.  július 1.
Jegyek: A fesztiválbérlet most még elővételi áron kapható: 43 900 Ft. A napijegyek 15 900 Ft-ért vásárolhatók meg. Minden további információt megtalálsz a fesztivál honlapján

Waldorfeszt

Egyelőre még csak annyit tudni, hogy idén is lesz Waldorfeszt, ráadásul jubileumi, merthogy tizedik alkalommal fogják megrendezni. Megvan a helyszín és az időpont is, a fellépőkről viszont még nem tudni, de jön majd a többi infó is hamarosan.

Hol: Kóspallag
Mikor: július 89.
Jegyek: Egyelőre semmit sem tudni a napijegyek áráról, a fesztivál honlapja frissítés alatt áll, ezért érdemes pár naponta csekkolni, hogy felkerültek-e már a lényeges információk.

Duna-part Feszt

Fiatal fesztiválról van szó, amit idén rendeznek meg második alkalommal. 3 napon át 4 színpadon megy majd a buli, amit eléggé feldob, hogy a Ráckevei-Duna partjára tervezték. A Duna-part Feszt abszolút a hazai közönségre épít, meg a hagyományos popzenére, olyan, csupa magyar előadóval többek között, mint Azahriah, a Tankcsapda, a Valmar, ByeAlex és a Slepp, a Carson Coma vagy a Bagossy Brothers Company. 

Hol:
 Ráckeve

Mikor: július 68.
Jegyek: Jegyek és bérletek már kaphatók elővételben, előbbi 9990 Ft/nap, míg a bérlet pedig 19 990 Ft-ba kerül. Minden további infót megtalálni a fesztivál oldalán

Bánkitó Fesztivál

Budapest és környéke legzöldebb, legkörnyezettudatosabb fesztiválja, ami egész Bánk községre kiterjed, a középpontjában a festői szépségű tóval. A zene mellett színházi előadásokat és performance-okat nézhetünk, játékokban vehetünk részt, és rácsodálkozhatunk a mindenfelé kihelyezett installációkra. Idén fellép itt többek között a Platon Karataev, a Csaknekedkislány, a Freakin Disco, Dé:Nash, a Jazzbois és a Hundred Sins. Külföldi fellépőről egyelőre nem tudni, de még további nevek bejelentése várható. 

Hol: Bánk
Mikor: július 1315.
Jegyek: Jegyek és bérletek már kaphatók, a napijegy 18 000 Ft, míg a bérlet mindössze 39 9000 Ft. Minden további információról a fesztivál honlapján tájékozódhatsz. 

Katlan

A Katlan egy elektronikus zenei fesztivál, méghozzá az underground fajtából, amit egy kimondottan stílszerű helyen, a Tárnoki Kőfejtőben rendeznek meg évről évre. A fellépők névsora ugyan még nem teljes, de már most is van a line upban olyan előadó, akire biztos, hogy tömegek fognak megmozdulni. Ilyen név például a Kollektiv Turmstrasse vagy Andrey Pushkarev.

Hol: Tárnok
Mikor: július 1315.
Jegyek: A háromnapos jegyek már kaphatók, 24 000 Ft az áruk, a későbbiek során pedig lesz kétnapos meg egynapos jegy is, de azokról egyelőre nem tudni még, hogy mennyibe fognak kerülni. 

Bass Paradise

Ez is egy fiatal fesztivál, amit tavaly rendeztek meg először. Bár egy erősen rocker helyszínen zajlik majd, de full elektronikus, azon belül is a bass music, a dnb meg a dubstep szerelmeseinek szól, szóval megy majd a röfögés meg a droppolás. Bár lesznek hazai fellépők is, a hangsúly a külföldieken lesz. A line up már összeállt, érkezik majd többek között Zomboy, Culture Shock, a Dirtyphonics, a Delta Heavy és még nagyon sokan mások.

Hol: Barba Negra
Mikor: július 2022.
Jegyek: A háromnapos jegyek jelen pillanatban 16 900 Ft-ba kerülnek, a helyszínen pedig – vagy ha ezek elfogynak – 18 900 Ft lesz az áruk. A napijegyek jelenleg 5990 Ft-ért vihetők, ezek elfogyása után egy ezrest ugrik az ár, a helyszínen pedig már 7990 Ft-ba fognak kerülni. 

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

A VéNégy családias kisfesztivál, aminek van egy erős színházi lába is a zenei mellett, nem beszélve a különböző workshopokról. Festői környezetben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg, az idei lesz már a tizedik alkalom. Itt is vannak külföldi fellépők a hazaiak mellett, bár jórészt kisebb nevek. Fellép többek között Dzsudló, Saya Noé, Bérczesi Robi és Frenk duója, OIEE, a Halott Pénz, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, jön a magyar felmenőkkel is bíró holland souldíva, Sharon Kovacs, és szintén Hollandiából érkezik majd a fesztivál húzóneve, a Kraak & Smaak is. 

Hol: Nagymaros
Mikor: június 2225.
Jegyek: A napijegyek jelen állás szerint 12 000 Ft-ba kerülnek, a bérletek pedig 30 000 Ft-ba, és aki csak a színházra kíváncsi, vásárolhat csak ezekre a programokra érvényes színházjegyet 5000 Ft-ért. A helyszínen már drágább lesz az ár: 15 000 Ft (napi), 37 500 Ft (bérlet) és 6000 Ft (színházjegy). Minden további infó a honlapon található.

Harley-Davidson European 120th Anniversary Festival

A legendás motormárka idén 120 éves, ebből az alkalomból pedig úgy döntött a cég, hogy Magyarországon rendez nagyszabású fesztivált. Lesz minden, mint a búcsúban: autó- és motorkiállítás, tesztmotorozás, kaszkadőrshow, extrémsport-bemutató, filmvetítés, divatbemutató, cirkuszi előadás, food truck show meg különféle versenyek (szkander, erősember, junior rockgitár-világbajnokság, sörpingpong). De a lényeg persze a zene, természetesen a motorok mellett. Glenn Hughes Deep Purple-t játszik majd zenekarával, és jön még többek között az Airbourne, a Wolfmother, a Danko Jones, a The Darkness meg egy rakás hazai zenekar, az Anna and the Barbiestól az Eddáig. 

Hol: Puskás Aréna Park
Mikor: június 2225.
Jegyek: A négynapos bérlet mindössze 28 900 Ft-ba kerül. Minden további infót a fesztivál honlapján találunk meg. 

Sziget Fesztivál

Ahogy a Harley Davidson, úgy a Sziget Fesztivál is legenda, bár jóval fiatalabb, mint a motormárka. Tavaly tért vissza, nagy sikerrel, idén pedig görög tovább a fesztiválszekér. Az újdonságokról már mindent elmondtunk egy korábbi cikkünkben, most csak annyit, hogy többek között Billie Eilish, Caroline Polachek, a Sleaford Mods és a Viagra Boys koncertjét várjuk nagyon. És ha mindez nem lett volna elég, akkor ajánljuk még augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált, ami tökéletes levezetése lesz majd az idei fesztiválszezonnak. 

Hol: Óbudai-sziget
Mikor: augusztus 1015.
Jegyek: Kimondottan húzósak a fesztivál árai, de prémiumfesztiválról beszélünk. A hatnapos bérlet 146 000, a háromnapos pedig 104 000 Ft. A napijegy 34 000 Ft. Minden tovább kedvezmény, ár és egyéb információ a Sziget oldalán található. 

Címkék