Az atlétikai világbajnoksággal foglalkozó kvízsorozatunk egyes tesztjeinek kielemzését tesszük közzé az alábbi cikkünkben.

Hamarosan itt az atlétikai világbajnokság, ami az atlétika egyik legrangosabb világversenye. Ezt idén elsőként rendezik meg Budapesten, így kvízsorozatunk is foglalkozik ezzel az eseménnyel. 

Első atlétikai kvízünkben olyan kérdésekkel okoztunk fejtörést az olvasóinknak, mint hogy milyen széles egy sáv a futópályán. Az atlétikai versenyeken a futópálya egyébként 400 méter hosszú, és minden sportolónak saját sávja van. Ami még érdekes, hogy milyen hosszú lehet a rúdugrásban használt rúd. Kérdésünkre a helyes válasz az volt, hogy a szabályok szerint bármilyen méretű és összetételű lehet a rúd, mindössze a felszínének kell egyenesnek lennie. A tesztben a versenyzéshez szükséges eszközök súlyára és méretére is több kérdés vonatkozott.

Kvízünket több mint hatezren töltötték ki, és olvasóink 70%-ának nehezére esett megtippelni a helyes válaszokat, 3023 ember, a középkategóriában, azaz egész jó szintet a 17,9% ért el, azaz 772 ember, a legjobb eredményeket pedig 524 ember érte el, ami 12,1%.

A legtöbben arra a kérdésre tudták a választ, hogy melyik a magyar atléták legeredményesebb versenyszáma (kalapácsvetés), a legnehezebb kérdésnek pedig az bizonyult, hogy ki a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Ha lemaradtál róla, itt tudod kitölteni a kvízt.
Ha érdekesnek találtad, itt találsz még ezzel kapcsolatos tartalmakat. 

A cikk szakmai partnere a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság.

Címkék