Olyan könnyen dobálózunk az „ikonikus” szóval, és egy-két éves éttermek, cukrászdák, bárok esetében is! De akik öt évnél tovább is kitartanak, jó minőséget hoznak, beleteszik szívüket-lelküket a munkájukba, azok valóban megérdemlik a méltatást. Mindig szerettük az Őrház BBQ-t a Dunánál, és amikor tavaly bejelentették, hogy vége a történetüknek, bíztunk benne, hogy nem örökre szól ez a búcsú. Most úgy tűnik, volt értelme reménykedni!

Egy nappal ezelőtt mozgolódás volt az Őrház BBQ oldalán: kicserélték a profilképüket. 2023-ban ez legalább akkora hírértékkel bír, mint amikor régen azt láthattuk, hogy egy éppen szunnyadó étterem/kiskocsma portája körül sepregetnek, ablakokat pucolnak, és mesteremberek szorgoskodnak. Itt valami történni fog... És csak egyetlen napot kellett várni arra, hogy kiderüljön: 2022. október utolsó napján nem örökre intettünk búcsút és ehettünk kiváló BBQ-marhaszegyet/-malachasaalját, göngyölt-kötözött fejhúst! Az Őrház BBQ visszatér, igaz, nem az eredeti helyszínen, hanem egy kicsit urbánusabb környezetben. 

Egész pontosan a Tímár utcai HÉV-megállónál található egykori Görzenál óbudai kerthelyiségébe költöznek be. Budapest Garden néven fut, és hangulatos résztvevője a tavaszi-nyári szezon teraszainak, kertes vendéglátóhelyeinek. 

A sokat sejtető posztból kiderül, hogy a sütőjük ugyan megmaradt, de teljesen átalakították, és az ország egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb), 100%-ban fatüzeléses BBQ-smokerévé lényegült. A legjobb hírt pedig a végére hagytuk: már most pénteken (április 14.) kinyitnak, megkezdődnek a sütések, és a tervek szerint a szezonban minden hétvégén 11:00-től várják majd a füstös húsok imádóit, tisztelőit, fogyasztóit és a szakmát is, hiszen köztiszteletnek örvend az Őrház az egész hazai BBQ-társadalomban! Búcsúzáskor azt írták, hogy körülbelül 1300 sütés van mögöttük, mi pedig reméljük, hogy legalább kétszer ennyi áll még előttük!

Bízunk benne, hogy hamarosan bővebben is beszámolhatunk majd a Budapest Gardenben felszálló füstökről!

Címkék