látnivalók és kultúra

szerkesztés

Filmezés a csillagos égbolt alatt – Kertmozik balzsamos nyárestékre

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 06. 24. 14:57

Júniusban a jó idővel együtt beköszöntenek a langyos esték is, amikor jólesik egy pohár itallal és némi harapnivalóval együtt a szabadban lenni. A szabadtéri mozikban pedig ezt az élményt egy jó filmmel is kiegészíthetjük. Budapesten már több helyszínen is kipróbálhatjuk ezt a szórakozást.

Fotó: Eötvös 10 / Facebook

Hunyadi tér

1/17

1067 Budapest, Hunyadi tér.

Címkék

Az Eötvös10 és a Budapesti Kertmozik szervezésében családias környezetben és fesztiválhangulatban tölthetünk egy estét olyan, könnyedebb filmek társaságában, mint a Rocketman vagy a Szerelemre hangszerelve, de olyan, elgondolkodtató alkotásokat is megnézhetünk, mint a Szupernóva vagy A halál és a lányka. A vetítések augusztus 13-ig szombatonként lesznek.

Több infó: ITT

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Magyar Zene Háza

2/17

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Címkék

A Magyar Zene Házának szabadtéri színpadán, a Ligetben is lesznek ingyenes vetítések. Szeptemberig olyan kultikus régi magyar filmek közül válogathatunk, mint a Megáll az idő vagy az Eszkimó asszony fázik. Az alkotások különleges zenei csemegét is kínálnak, hiszen a korszak jelentős előadóinak dalai kísérik a jeleneteket. 

Több infó: ITT 

Fotó: Esernyős / Facebook

Esernyős

3/17

1033 Budapest, Fő tér 2.

Több Infó

Érdemes lesz az óbudai Esernyős programjait is figyelni, hiszen már évek óta tartanak filmvetítéseket is jókora udvarukon. A belépőjegyek továbbra is 1000 Ft-ba, illetve diákoknak, nyugdíjasoknak 800 Ft-ba kerülnek, a vetítések pedig rossz idő esetén sem maradnak el, hanem a rendezvényterembe kerülnek át. A következő előadás június 23-án lesz, amikor az Anette című filmet nézhetjük meg. 

Több infó: ITT 

Fotó: Kultik Terasz / Facebook

Kultik Terasz

4/17

1083 Budapest, Futó utca 37.

Címkék

A város szívében, a Corvin Plaza tetején is átélhetjük a kertmozizás élményét. A Corvin Kultikban ugyanis 1500 forintos általános, 1250 Ft-os kedvezményes vagy 2500 Ft-os exkluzív jegyárért népszerű, a legtöbb esetben az egész család számára önfeledt szórakozást kínáló filmeket nézhetünk meg. 

Több infó: ITT 

Fotó: Budapest Garden / Facebook

Budapest Garden

5/17

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

Címkék

Júniusban este 9 órától ingyenes filmvetítésekkel várnak bennünket a Budapest Gardenben. Mivel a kertmozi a Garden Beach homokos részén található, szinte tengerparti hangulatban élvezhetünk olyan, magyar szinkronos közönségfilmeket, mint a Blöff vagy A nagy Gatsby

Több infó: ITT 

Várkert Bazár

6/17

1013 Budapest, Ybl Miklós tér

Több Infó

Címkék

A Várkert Bazárból nemcsak csodás kilátást élvezhetünk a pesti oldalra, hanem változatos filmes kínálatból is válogathatunk. A Múzeumok Éjszakája keretében is lesznek vetítések, és külön estéket szenteltek a magyar tengernek is, a Balaton retrospektív keretében újraélhetjük a régi idők nyaralásainak hangulatát. Ezenkívül válogattak a magyar művészfilmes vonalról is, megnézhetjük a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál legjobb alkotásait is. Egyes vetítésekért 2500 Ft-ot kell fizetnünk, míg más filmeket ingyenesen tekinthetünk meg.

Több infó: ITT 

Fotó: Három Szerb Kávéház / Facebook

Három Szerb Kávéház

7/17

1056 Budapest, Szerb utca 3.

Több Infó

A Három Szerb udvarán a nyári hónapok alatt havonta olyan nemzetközi kultfilmeket vetítenek, mint a Ponyvaregény, az Ifjúság vagy a Keresztapa, de lesznek hazai klasszikusok is. A vetítéseket általában néhány héttel előbb hirdetik meg Facebook oldalukon. A pici, 30-40 fős kerthelyiségben még az is előfordulhat, hogy a vendégek kérésére is beszereznek filmeket, így még különlegesebb közösségi élményben lehet részünk. 

Több infó: ITT 

Fotó: Csokonai Művelődési Ház / Facebook

Kertmozi 15

8/17

1153 Budapest, Eötvös utca 64–66.

Címkék

A Csokonai Művelődési Ház kertmozijában csütörtökönként fél 9-től az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmjei közül válogathatunk. 500 Ft-os jegyárért olyan eljövendő klasszikusokat tekinthetünk meg, mint a Valami Amerika vagy a Liza, a rókatündér

Több infó: ITT

Fotó: Kultik Köki / Facebook

Köki Kultik

9/17

1181 Budapest, Vak Bottyán utca 75.

Címkék

A Köki Teraszon 1500 Ft-os és 1250 Ft-os jegyárakon bőséges filmes palettáról válogathatunk. Népszerű amerikai rajzfilmek és könnyed, csajos romkomok mellet olyan, fajsúlyos klasszikusok is feltűnnek a műsorban, mint a Nagymenők vagy A sebhelyesarcú

Több infó: ITT 

Fotó: Főzdepark / Facebook

Mad Kert / Főzdepark

10/17

1106 Budapest, Maglódi út 47.

Címkék

Érdemes figyelni filmvetítésekért a Mad Kert Facebook-oldalát is, hiszen péntekenként a hely vendégei ingyen mozizhatnak náluk, és ahogy az eddigi műsorból látjuk, az ijesztgetésé lesz a főszerep. Ezen a héten például elszabadul a gonosz a csillagok alatt, és egy jó hideg sör társaságában nézhetjük meg a Hellraiser című horrorklasszikust. 

Több infó: ITT 

Fotó: Orczy Summer Chill

Orczy Summer Chill

11/17

Orczy-park

Több Infó

Címkék

Az Orczy-tó partján ingyenes programsorozat keretében lazulgathatunk nyáron. A sokoldalú zenei kínálat mellett csütörtökönként kertmozi is lesz, olyan régi magyar klasszikusokkal, mint az eredeti, 1934-es Meseautó, A tanú vagy a Kopaszkutya. A vetítések 20.45-kor kezdődnek. 

Több infó: ITT

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Városmajori Szabadtéri Színpad

12/17

1122 Budapest, Városmajor, hrsz. 6835/17. (Szamos utca 2/B)

Címkék

A 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpadon most a klassz színházi programok mellett azt is megtudhatjuk, hogy mi Beck Zoli, Bangó Margit vagy éppen Mucsi Zoltán kedvenc filmje, sőt 1000 Ft-ért meg is nézhetjük ezeket az alkotásokat. A vegyes kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvencét, hiszen a Liliomfitól Paolo Sorrentino csodálatos képi világú, Ifjúság című filmjén át az Üvegtigrisig sokféle alkotást megnézhetünk. Igazi csemegének pedig A jó főnök című spanyol Oscar-jelölt premier előtti bemutatója ígérkezik. 

Több infó: ITT 

Fotó: MOMKult / Facebook

MOMkult

13/17

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Címkék

A MOMkult az egyik első budapesti kertmozis helyszín, ahol már 20 éve nézhetünk filmeket. Most nyáron 400 Ft-os jegyárért néhány hetente szerdánként 21 órakor várnak bennünket, olyan filmekkel, mint a Hook, a L’ecsó vagy a Szerelmünk lapjai
 
Több infó: ITT 

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

B32 Galéria és Kultúrtér

14/17

1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Több Infó

Címkék

Augusztusban minden szerdán a B32 előtt személyazonosító okirat ellenében átvehető infrás fejhallgatóval nézhetünk meg egy-egy érdekes darabot az elmúlt évek igaz történeteken alapuló magyar filmjei közül. A vetítések 9-kor kezdődnek, és olyan alkotásokat láthatunk, mint A Viszkis vagy A létezés eufóriája

Több infó: ITT 

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró / Facebook

Fellini Római Kultúrbisztró

15/17

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

Sajnos idén nem a korábban ismert stégről élvezhetjük a filmeket a Felliniben, de azért ugyanaz a hamisítatlan vízparti hangulat fogad bennünket, mint amit megszoktunk. Az ingyenes vetítéseket szerdán élvezhetjük a lazulás maximumát nyújtó nyugágyakból.

Több infó: ITT

Fotó: Óbudai Nyár / Facebook

Óbudai Nyár

16/17

Óbuda

Több Infó

Címkék

Az Óbudai Nyár keretében több óbudai helyszínen is lesznek vetítések, ahol a város közelében, saját pokrócról olyan filmeket nézhetünk meg, mint a Mamma Mia! vagy a Kincsem

Több infó: ITT

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Gundel Kertmozi

17/17

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.

Címkék

A megújult Gundel kertmozis programja ugyan kicsit kilóg a megszokott, pokrócos, csillagfényes romantikából, de nem kételkedünk benne, hogy különleges élményben lesz része azoknak, akik ellátogatnak ide. A nyár folyamán 30-as évekbeli klasszikusokat, a Hyppolit, a lakájt és a Meseautót nézhetjük meg, miközben különleges ételsort kóstolhatunk. 

Több infó: ITT 

Hasonló tartalmak

Admin mode