Alig két hete nyitott meg a Blueberry Brunch a Hercegprímás utcában, egy régi franchise kávézó helyén. Leginkább a gyors villásreggelikre, ebédszünetes kávézásokra specializálódtak és már most szép forgalmat bonyolítanak. Sós és édes reggeli tálakat is készítenek és a név is kötelez: elég sok áfonyát használnak.

Az V. kerület ezen részén, a sok bankkal és irodával tűzdelt negyedben a hétköznapok zsúfoltak és pörgősek: megbeszélések, üzletkötések mennek a környező kávézókban és éttermekben is, sokan választják a tárgyalószobák helyett a városiasabb, ingergazdagabb helyszíneket. Emellett a Bazilika közelsége garantálja a sok turistát, akik a közelben szeretnének jóllakni, tovább időzni. 

Ebbe a nyüzsgő környezetbe érkezett meg a Blueberry Brunch, ami egyaránt számít a környék irodistáira, a Bazilikához érkező turistákra, a minden korosztályból hozzájuk látogató hazai vendégkörre is. Az már nem kérdés, hogy a reggeli/brunch beépült már a köztudatba, sokan választják a klasszikus ebédek helyett az egész napon át fogyasztható édes és sós villásreggelis fogásokat. Nem titok, hogy itt a We Love Budapest felületén is kiugróak a reggelivel, brunchlehetőségekkel kapcsolatos keresések és kattintások. Tíz év alatt a hazai, gasztronómiát kedvelő rétegnek is témájává vált a villásreggeli. Van egy kis fáziskésés Londonhoz vagy New Yorkhoz képest, de oda se neki!

A Blueberry Brunch a Hercegprímás utca egyik aránylag világos sarkán nyitott, egy régi franchise kávézó helyén, immár családias vállalkozásként. Körülbelül 50 ember tud egyidejűleg leülni a fehér-áfonyaszín duójára támaszkodó térben. 

Ami a menüt illeti, a legfontosabb sarokpont, hogy a nyitvatartás egészében a reggeli a lényeg, délutánig bármikor el lehet fogyasztani egy croque verziót, tojásos reggelit, zabkását, avo toastot. A menün gondosan feltüntetik az allergéneket, speciális étrenddel sem jövünk zavarba, mert kifejezetten vegán, gluténmentes, laktózmentes opciók közül is válogathatunk. Összességében elmondható, hogy a nemzetközi bevált reggelis kedvenceket készítik a Blueberry konyháján, bundás kenyeret vagy kakaós csigát ne keressünk, van helyette buggyantott tojás angol muffinon, pastrami és céklahummusos toast, avokádóval

Ahogy említettük, az áfonya egészen sok teret kap: ha kifejezetten nem is főszereplője a fogásnak (mint pl. az áfonyás palacsinta kókuszos-csokis krémmel), akkor is kérhetünk extraként a kékes fanyar bogyókból. Smoothie és egy különleges, pillangóborsóval (vagy más nevén kékharangvirág, ami a szép pasztell kék színt adja) készülő turmix is kiegészül némi áfonyával: a tetejére nyomott tejszínhabban ücsörögnek az áfonyaszemek. 

A kávéjuk a Bagirától érkezik, így a hely korábbi kávéútjáról is letértek és a specialty vonalon haladnak tovább. Látogatásunkkor, koradélután éppen telt ház volt a Blueberryben, teljesen vegyes korosztállyal, azért zömében külföldi vendégekkel. Rövid eddigi tapasztalatuk alapján a hétvégén mégis megérkeznek az éhes magyar reggelizni vágyók is: hiába, nekünk ekkor van időnk egy kicsit hátradőlni!

Címkék

Elérhetőségek

Blueberry Brunch 1051 Budapest, Hercegprímás utca 17. Facebook-oldal