2023-ban folytatódik a tavaly sikeresen debütált Budapest Tuning ötletpályázat. A különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására kiírt pályázatra még két hétig, április 3-ig lehet jelentkezni.

A Budapest Tuning ötletpályázat izgalmas szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi szerte a városban. A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. 

Tavaly a pályázat segítségével valósult meg a Gyabronka Józseffel a Dante a Gellérthegyen, a Budai Alsó, a Zenélő piacok, a nyárzáró Roller Disco a Sirály sétányon, a Népszínház-negyedről alkotott képet formáló Külkörút, a Budapest Bike Maffia „Nekünk a Balaton” programjáról nyílt fotókiállítás vagy az Budapest Open Mic

A projektek megvalósítására most is két kategóriát hozott létre a Budapest Brand: pár napos szabadtéri, kulturális-közösségi programok tervezésére a maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű, közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló projektekre pedig bruttó 10 millió forintot adnak. Az érdeklődőket a Budapest Tuning weboldalán digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig, de a kommunkációban is segítséget kapnak.

A kreatív és egyben megvalósítható ötleteket pályázat formájában 2023. április 3-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületén, ahol egyénileg vagy csapatban, de akár lakóközösséggel együtt is lehet pályázni, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják. A sikeres projektek 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg szerte Budapesten.

Címkék